fas ta daes operasyonu 01
fas ta daes operasyonu 01

Fas’ta IŞİD operasyonu!

Fas terörle mücadele polisi, hayati tesisler ve güvenlik merkezlerini hedef alacak saldırılar planladığından şüphelenilen, IŞİD’a bağlı 4 kişilik bir hücrenin çökertildiğini açıkladı.

Adli Araştırmalar Merkez Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Marakeş’in güney eteklerindeki bir köyde, yaşları 22 ile 28 arasında değişen, IŞİD’a bağlı dört radikal unsurdan oluşan hücrenin çökertildiği bildirildi.

Açıklamada, patlayıcı cihazların hazırlanmasında kullanıldığından şüphelenilen kimyasalların yanı sıra bıçaklar ve tüm dokümanlara el konulduğu bildirildi.

Söz konusu açıklamaya göre hücredeki ana şüpheli, kendi saflarındaki yabancı uyruklu bir liderle ilişki kurduktan sonra IŞİD’ın Sahel bölgesindeki koluna katılmayı planladı.

Fas makamları, IŞİD’a bağlı hücrelerin çökertildiğini sürekli ilan ediyor ancak 2018 yılında Marakeş’in güneyinde bulunan Toubkal Dağı’nda iki İskandinav kadın turist IŞİD’a bağlı kişiler tarafından başları kesilerek öldürüldü.

Faslı yetkililer, 2002’den bu yana 2 binden fazla radikal hücrenin çökertildiğini ve 3 bin 500’den fazla kişinin yakalandığını duyurdu.