eski cia direktorun den prigojin e ikaz acik camlardan uzak dursun 01
eski cia direktorun den prigojin e ikaz acik camlardan uzak dursun 01

Eski CIA Direktörü’nden Prigojin’e ikaz: Açık camlardan uzak dursun

Eski CIA Direktörü David Petraeus, Rusya Savunma Bakanlığı’na karşı çıkan bir ayaklanmanın ardından Beyaz Rusya’ya sığınmayı kabul eden Wagner lideri Yevgeni Prigojin’i uyardı.

Petraeus, son yıllarda bazı Rus siyasetçi ve işadamlarının ölümlerini gerekçe göstererek Prigojin’in Belarus’ta açık pencerelerden uzak durması gerektiğini söyledi.

Eski CIA direktörü CNN’e, “Hayatını kurtardı ama Wagner’i kaybetti. Gittiği yerde pencereler açıkken çok dikkatli olmalı” dedi.

Petraeus, Wagner’in isyanını şu şekilde değerlendirdi: “Prigojin açıkça soğukkanlılığını kaybetmiştti. Yaklaşık iki saat içinde, savunma mevzilerinin hazırlanmakta olduğu Moskova’nın dış mahallelerine ulaştı. Alkışlandı, ancak ayaklanma beklediği desteği bulamadı. Anlaşmayı kabul ederek çabasından vazgeçti.” dedi.

Moskova sarsıldı

Petraeus, Wagner’in darbe girişimiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

”Aynı zamanda, Putin’in Moskova’dan kaçtığı, orada kalmadığı söyleniyor. Hükümetin sarsıldığını düşünüyorum. Putin kişisel olarak sarsıldı. Bu onu 20 yıllık iktidarının herhangi bir zamanından daha savunmasız hale getirdi. Eminim ki yaşananlar, Putin’in çevresindekilerin zihninde birçok şüphe oluşturdu. Bunun nereye gideceğini kim bilebilir.”

Geçenlerde Ukrayna savaşına karşı çıkan bir grup Rus vatandaşı gökdelenlerden düşerek öldü.

Rus milletvekili Pavel Antov geçen yıl Hindistan’da kaldığı bir otelin çatısından düşerek hayatını kaybederken, Rus petrol şirketi sahibi Rabil Maganov Moskova’da bir hastanenin penceresinden düşmüştü. Maganov’un başkanlığındaki Lukoil, açıkça savaşa son verilmesi çağrısında bulunan birkaç Rus şirketinden biriydi.

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi Taziye yemeğinde zehirlenme vakası!
Sonraki FETÖ firarisi Asiye Gülen yakalandı