Esir takasında anlaşamadılar
esir takasinda anlasamadilar 01

Esir takasında anlaşamadılar

Yemen hükümetinden bir yetkili, İran destekli Husilerle yaklaşık bir aydır Ürdün’de devam eden esir takası görüşmelerinin herhangi bir gelişme kaydedilmeden sonlandığını bildirdi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir hükümet yetkilisi, yaptığı açıklamada, Ürdün’deki görüşmelerde hükümet tarafının bazı tavizler vermesine rağmen Husilerin esir takası müzakerelerinin bu turunu engellemek için her türlü yolu denediğini söyledi.

Karşı tarafın görüşmeleri aksatmak için olmayan esirlerin isimlerini vererek serbest bırakılmalarını istediğini ileri süren hükümet yetkilisi, Husilerin ellerinde bulunan 4 gazetecinin takas edilmesi teklifini de reddettiğini belirtti.

Yemenli yetkili ayrıca, hükümetin, görüşmelerin bu turunun başarılı olabilmesi için Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths’in ofisinden Husilere baskı yapılmasını talep ettiğini ancak herhangi bir sonuç alınamadığını ifade etti.

Husilerden ise henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Yemen hükümeti ve Husiler, daha önce yaptıkları açıklamalarda, birbirlerini Ürdün’ün başkenti Amman’da 24 Ocak’ta başlayan esir takası görüşmelerinin başarısız olması için çalışmakla suçlamıştı.