esed rejimi yeni bir saldiri hazirliginda mi 01
esed rejimi yeni bir saldiri hazirliginda mi 01

Esed rejimi yeni bir saldırı hazırlığında mı?

Rus ve İran destekli Rejim milisleri, İdlib’in güneyinde yeni bir saldırı düzenlemek için yığınak yapıyor.

Edinilen bilgilere göre, Rejim milisleri ve destekçileri terörist gruplar son iki haftadır aralıksız olarak İdlib’in güneyine askeri birlikler gönderiyor.

Bu bağlamda,  Güney İdlib Cebeli Zaviye bölgesi semalarında işgalci Rusya’ya bağlı keşif uçakları yoğun uçuşlar gerçekleştiriyor ve aynı zamanda milislerin bölgeye yığınak yaptıkları ifade ediliyor.

Sözde ateşkes anlaşmasından bu yana bir gün bile olsun anlaşmaya uymayan Rejim ve destekçileri geçtiğimiz günlerde, Cebeli Zaviye bölgesinde ilerleme girişiminde bulundu ancak can ve mal kaybına uğrayarak geri çekildiler. Öte yandan İdlib’in güneyi Serakib’de sivillere ait tarım arazilerini yaktılar.

Muhalifler olası bir saldırı karşısında önlem alıyor

Rejim ve destekçilerinin cephelere yığınak yapmaları ile beraber, Muhalif gruplar da geçen aylar boyunca hazırlıklarını sürdürdüler. Gözlemciler, bu savaşın diğerleri gibi olmayacağını, bir kaç senedir devam eden ekonomik çöküş ve sosyal krizlerle birlikte Rejim milisleri için ağır faturalara mal olacağını belirtiyor.

Hatırlanacağı üzere; Ulusal Kurtuluş Cephesi, İdlib’in güney kırsalındaki Cebel Zaviye’de bazı bölgeleri askeri bölge ilan etti ve sivillerin bölgeden uzaklaşmasını istemişti. Cephe Vataniye’nin bu ilanından bir gün sonra ise işgalci Rus ve Rejim milisleri tarafından Cebeli Zaviye bölgesine düzenlenen saldırılardan bölge halkı, kuzeye doğru tekrar göç etmeye başladı.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Erdoğan ne demişti? Bakanlık LGBT lobisinin eline düşmüş!

Bu yıl 43.’sü gerçekleşen ve sapkın LGBT propagandasını konu edinen filmlerle dolu İstanbul Film Festivali’ne, …

Yahudi dondurmasına toplatılma şoku!

Boykot listesindeki Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor. Siyonist İsrail destekçisi  Unilever, İngiltere ve …