20:49 Salı / 16 Nisan 2024 | 7 Şevval 1445

Esed rejimi Çin’in Bir Kuşak Bir Yol projesine dahil oldu

Suriye'de Esed rejimiyle Çin yönetimi tarafından imzalanan mutabakat zaptıyla beraber, Esed rejimi de Çin'in 'Bir Kuşak Bir Yol' projesine katıldı.

Suriye'de Esed rejimiyle Çin yönetimi tarafından imzalanan mutabakat zaptıyla beraber, Esed rejimi de Çin'in 'Bir Kuşak Bir Yol' projesine katıldı.

Taraflar arasında varılan anlaşmayla birlikte Çin'in Suriye topraklarındaki etkinliğinin artması bekleniyor.

Anlaşmaya Esed rejimi adına Planlama ve Uluslararası İş Birliği Komisyonu Başkanı Fadi el Halil, Çin adına ise Çin'in Suriye Büyükelçisi Feng Biao imza attı.

Çin, söz konusu proje kapsamında birçok Afrika, Avrupa ve Asya ülkesinde ciddi bir ekonomik ve siyasi etkinlik inşa etmiş durumda.

Şimdiye kadar sadece Rusya ve İran'dan ciddi bir siyasi, askeri ve finansal destek alan Esed rejiminin, Çin'den aldığı destekte önemli bir artış yaşanması bekleniyor.

Çin-Esed rejimi ilişkisi

Çin, rejimin Rusya ve İran ile birlikte en önemli siyasi destekçisi konumundaydı. Özellikle 2011 yılından bu yana Birleşmiş Milletler'de Suriye aleyhine alınacak birçok karar Çin'in de desteğiyle veto edildi.

Çin'in rejimle olan ilişkisi geliştirerek bölgede ticaretini artırmayı, aynı zamanda Doğu Akdeniz pazarlarına erişimini güçlendirmeyi amaçladığı düşünülüyordu.

Çin rejiminin, Suriye'de de "Bir Kuşak Bir Yol" projesi kapsamında altyapı yatırımları yapmayı, bu yatırımlar üzerinden de siyasi bir etkinlik inşa etmeyi istediği tahmin ediliyordu.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

DİĞER GELİŞMELER