esed ceteleri zalimliklerine ara vermiyor 01
esed ceteleri zalimliklerine ara vermiyor 01

Esed çeteleri zalimliklerine ara vermiyor!

Esed rejimi kendi vatandaşına yönelik gerçekleştirdiği sert ve zulüm içerikli tutumlarına bir yenisini daha ekledi.

Hafızalarda Esed rejimin yaptığı katliamla yer etmiş olan Suriye’nin Humus kentine bağlı Hula ilçesinde büyük bir tutuklama kampanyası başlatan milislerin Bab Al-Sebaa mahallesinde 27 kişiyi sebepsiz yere tutukladığı ifade ediliyor.

Zorunlu hizmet bahanesi adı altında vatandaşlarının evlerine zorla girerek sözde aranan kişilerin arama faaliyetlerini gerçekleştiren zalim rejim evlerin kapılarını kırmaktan ve evin içinde bulunan eşyalara da zarar vermekten geri kalmıyor.

Yerel kaynaklar, Esed çetelerinin Talhab kasabası ve Kafrlaha kentindeki evlere baskın düzenleyerek zorunlu hizmet adı altında 30 genci tutukladığını aktardı.

Dün akşam, Çarşamba günü başlatılan tutuklama kampanyasında şuana kadar 70’in üzerinde gencin evlerinden veya işyerlerinden zorla alınarak tutuklandığı kaydedildi.

Kendi kontrolü altında yaşayan sivillere tutuklama, zorla alıkoyma, işkence ve daha birçok insanlık dışı muamelelerde bulunan eli kanlı Esed rejimi, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde hayatlarını sürdüren sivilleri ise anlaşma ve savaş suçlarını hiçe sayarak katlediyor.

Kaynak: Mira Haber

 

 

İlginizi Çekebilir

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …

Sınırlar ötesinden gelen umut: Yeni nesil öğrencilerin Gazze desteği

Geçtiğimiz hafta,  Columbia Üniversitesi başkanı, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği desteği protesto eden öğrencilerin bulunduğu …