escobarin su aygirlari iki ulkeye gonderiliyor 1677842608 5725
escobarin su aygirlari iki ulkeye gonderiliyor 1677842608 5725

Escobar’ın su aygırları Meksika ve Hindistan yolcusu

Kolombiya’da ülkeyi bir dönem kana bulayan ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar’a ait olan 70 su aygırının Meksika ve Hindistan’a gönderileceği bildirildi.

Antioquia Bölgesi Valisi Anibal Gaviria, Kolombiyalı tarım ve hayvancılık yetkililerinden bazı belgelerin beklendiğini belirtti. Buna göre, 10 su aygırının Meksika, 60’ının da Hindistan’a gönderilmesi bekleniyor. Ayrıca nakliyenin yaklaşık 1 milyon dolara mal olacağı tahmin ediliyor.

Ölümünün ardından Pablo Escobar’ın biri erkek 4 su aygırı hariç sahip olduğu tüm hayvanlar, ülke genelindeki hayvanat bahçelerine nakledilmişti. Aradan geçen yaklaşık 30 yılda Escobar’ın su aygırlarının üremeye devam etmesiyle halihazırda ülkedeki su aygırı sayısının fazla olması ve bu üreme hızıyla ekosisteme zararlı olabileceği gerekçesiyle yetkililerin bu hayvanların başka ülkelere gönderilmesi kararını aldığı ifade ediliyor.

DİZİLERE KONU OLDU

Rionegro kentinde 1949’da dünyaya gelen Escobar, suç dolu hayatına hırsızlıkla başlayıp dünyadaki en büyük uyuşturucu baronlarından biri haline gelmişti. Rüşvet, cinayet ve tehditlerle Kolombiya’da her ortamda büyük güç kazanan Escobar, siyasete atılarak meclise de girmişti.

Pablo Emilio Escobar Gaviria, 1993’te ABD’nin Uyuşturucu ile Mücadele Teşkilatı’nın (DEA) bu ülkedeki personelinin de katıldığı operasyonla Medellin kentinde öldürülmüştü.

İlginizi Çekebilir

İsrail lobisi üniversitelerin ensesinde; gözaltılar gençleri yıldırmıyor!

Columbia, Yale, Newyork.. ABD’nin en prestijli üniversiteleri. Her biri, İsrail vahşetine karşı haykıran öğrencilerin anlamlı …

İran’a siber saldırı yaptırımı

ABD Hazinesi Bakanlığı, İranlı iki şirkete ve 4 İranlıya siber saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle yaptırım uyguladı. …