00:57 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Eşcinsel bara silahlı saldırı düzenlendi: 5 ölü

ABD’de eşcinsel bir eğlence mekanına düzenlenen silahlı saldırıda 5 kişi öldü, 18 kişi de yaralandı. Bir şüphelinin gözaltında olduğu saldırının nedenine dair açıklama yapılmadı.

ABD’nin Kolorado eyaletinde cumartesi gece yarısı eşcinsellerin yoğun olarak gittiği Club Q’ye saldırı düzenlendi. 

Nedeni bilinmeyen silahlı saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi de yaralandı. Acil durum ekiplerinin olay yerine gitmesinin ardından polis tarafından açıklama yapıldı. 

Açıklamada ihbarın ardından olay yerine giden güvenlik görevlilerinin bir şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldığı kaydedildi. Polis saldırının nedenine dair bilgi vermedi, şüphelinin de yaralılar arasında sayılıp sayılmadığına dair açıklık getirmedi.  

Saldırının gerçekleştiği Club Q ise sosyal medyadan açıklama yaparak, “Topluluğumuza yönelik anlamsız bu saldırı nedeniyle kurbanlara ve ailelerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

<

p data-min-tv-running=”true”>Açıklamada, “Silahlıyı bastıran ve bu nefret saldırısını sona erdiren kahraman müşterilerin hızlı tepkilerine teşekkür ediyoruz” denildi. Çatışmanın nasıl sona erdiğiyle ilgili ayrıntılar polis tarafından henüz açıklanmadı.

DİĞER GELİŞMELER