es sebab somali nin guneybatisindaki iki bolgeyi ele gecirdi 01
es sebab somali nin guneybatisindaki iki bolgeyi ele gecirdi 01

Eş-Şebab, Somali’nin güneybatısındaki iki bölgeyi ele geçirdi

Somali’nin güneybatısında bulunan Baydabo şehri yakınlarında Eş-Şebab’ın iki bölgeyi ele geçirdiği ifade edildi.

Yerel basında bugün (Cumartesi) yer alan haberlere göre, hükümet güçlerinin Baydabo’ya 30 km uzaklıktaki ‘Cevf Cedud’ bölgesinden çekildiği aktarıldı.

DPA’nın haberine göre, hükümet güçlerinin söz konusu bölgeden neden çekildiği konusunda açıklama yapılmazken, söz konusu gelişme, militanların hükümet güçleriyle çatışmasının ardından ‘Dinunay’ bölgesinin kontrolünü ele geçirmesinin ardından geldi.

Somali ordusu, yakın zamanda, silahlı aşiretlerin ve sivillerin desteğiyle, orta ve güney Somali’nin büyük bir bölümünü kontrol eden Eş-Şebab örgütüne karşı önemli toprak kazanımları elde etmeyi başardı.

El Kaide bağlantılı örgüt, Somali’de yönetimi ele geçirmek için saldırılar düzenliyor. Bu saldırılarda binlerce hükümet yetkilisi ve asker hayatını kaybetti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …