es sebab mogadisu da ilerlemeye devam ediyor 01
es sebab mogadisu da ilerlemeye devam ediyor 01

Eş-Şebab Moğadişu’da ilerlemeye devam ediyor

El Kaide’nin Afrika yapılanması olarak bilinen Eş-Şebab Somali’de kontrol alanlarını büyütmeye devam ediyor.

Eş Şebab, Somali’nin başkenti Moğadişu yakınlarında bulunan 2 askeri üsse ve 1 kasabaya saldırı başlattı. Uzun saatler süren yoğun çatışmalar sonrasında 2 askeri üst ve 1 kasabanın Eş-Şebab’ın kontrolüne geçtiği bildirildi.

Askeri üstlerini ve bir kasabayı kaybeden Somali Hükümeti Eş-Şebab’a karşı saldırı başlatarak birden fazla saldırı girişiminde bulundu.

Yerel kaynaklar, Somali ordusunun kaybettiği yerleri geri almak için başlattığı saldırı girişimlerinin sonuç vermediğini, bu saldırılar sonuncunda 70’den fazla Somali askerinin ölürken, 100’den fazla askerin ise yaralandığını aktardı.

Eş-Şebab’ın saldırı düzenlediği 2 üste bulunan Somali ordusu askerlerinin Türkiye tarafından eğitilen birlikler olduğu ifade ediliyor.

Yaşanan bu saldırı sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından kınama yayınlandı.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …

Sınırlar ötesinden gelen umut: Yeni nesil öğrencilerin Gazze desteği

Geçtiğimiz hafta,  Columbia Üniversitesi başkanı, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği desteği protesto eden öğrencilerin bulunduğu …