Erdoğan: Et fiyatlarını düşürecek adımlar atıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin Millet Bahçesi’nde düzenlenen mitingde konuştu. Türkiye’nin tarihi enerji hamlelerine değinen Erdoğan, ”100 milyar dolar milletin emrinde olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Millet Bahçesi’nde düzenlenenen mitingde devasa kalabalığa seslendi.

Başkan Erdoğan’ın açıklamalarından önemli başlıklar;

Sözlerim bu sabah yaşadıkları hortum felaketi sebebiyle Anamurlu kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaralananlara Allah’tan şifa diliyorum. Muz seraları hasar gören vatandaşlarımız müsterih olsun devletimiz her zaman onların yanındadır. Hasar tespitinin ardından kendilerine gerekli destek verilecektir.
MİTİNGDE 80 BİN KİŞİ VAR
Ülkemizin tarihi bir seçimi öncesinde kalktık bizi bekleyen onca şehir arasından Mersin’i seçti. Buraya Kayseri’den geldim. Orada katılım tam 135 bin kişiydi. Mersin’in resmi rakamları ise hamdolsun 80 bin. Demek ki gümbür gümbür sandığa gidiyoruz. Bu seçimi teröristlere bırakmayacağız. Bay bay Kemal’in PKK’lı dostları varsa bizim de milletimiz var.

Biliyorsunuz Mersin’e daha önce gelecektim. Hem Akkuyu’daki nükleer santralin yakıt çubuklarının teslim törenine katılacak hem de burada sizlerle hasret giderecektim. O günlerde küçük bir rahatsızlığımız oldu. Akkuyu programını canlı bağlantıyla gerçekleştirmek durumunda kaldım.
KİMSEYİ AYRI GÖRMÜYORUZ

Mersin sıradan bir yer değil. Mersin’in, ülkemizin insan zenginliğinin tüm renklerini bünyesinde barındıran özelliğiyle kalbimizde ayrı bir yeri var. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz, kimseyi ayrı görmüyoruz.

Türkiye Yüzyılı’nı Mersin’le birlikte inşa etmek istiyoruz. Mersin’in tercihi Türkiye Yüzyılı olacak, kazanımlar artacak.

Bu seçim birileri için bay bay Kemal’i Cumhurbaşkanı yapma, CHP’ye seçim kazandırma, yanındaki partileri mutlu etme seçimi değildir. Bu seçim ülkemizde uzun süredir farklı görünümlerle denenip de bizim kararlılığımızı aşamayan senaryoların bir kez daha devreye alınma teşebbüsüdür.
HEPSİNİN BAY BAY KEMAL DEMESİNİN SEBEBİ BUDUR
Bölücü örgütün güdümündeki partinin bay bay Kemal’i desteklemesinin sebebi budur. Avrupa ve ABD’deki medya kuruluşlarının açıkça taraf tutmalarının sebebi budur. Ülkede ne kadar devlet ve millet düşmanı varsa, LGBT’ci çeşitli görünümler altında yıkıcı faaliyet yürüten varsa, hepsinin bay bay Kemal demesinin sebebi budur.

AK PARTİ’YE LGBT SOKULAMAZ

Bunların hepsi LGBT’ci. Fakat AK Parti’ye LGBT sokulamaz. MHP’ye LGBT sokulamaz. Çünkü bizde aile kurumu kutsaldır. Koalisyon masası adeta teslimiyet masası haline dönüşmüş durumda.

CHP’de belediyecilik budur: Çöp, çukur, çamur. Bunlarda hizmet aşkı yok. İstanbul belediye başkanlığını ben CHP’den devraldım. Görevi aldık; önce susuzluğu giderdik, çöp dağlarını kaldırdık, çukurları hallettik ve çamurdan İstanbul’u kurtardık. Biz bu millete aşığız.
100 MİLYAR DOLAR MİLLETİMİZİN EMRİNDE OLACAK

Onlar kaç ortak olduklarını artık bizim de sayamadığımız masanın etrafında siyasetçilik oynarken biz, Karadeniz gazını ülkemize getirerek yüzlerce milyar dolarlık bir kaynağı milletimizin hizmetine sunduk. Ülkenin kaynaklarını milletimizin her ferdine bölüştürüyoruz. Terörden temizlediğimiz Gabar’da ülkemizin en büyük petrol kaynağını bulduk. Yaklaşık 80 milyar dolarlık bu kaynağı da milletimizin emrine verdik. Akkuyu Nükleer Santrali tüm üniteleriyle devreye girdiğinde Çukurova’nın ihtiyacını karşılayacak elektriği de oradan üreteceğiz. Konya’da panelini de kendimizin ürettiği, ülkemizin en büyük güneş enerjisi santralini kurduk. Tüm bunların sonunda Türkiye’nin cebinden yurt dışına giden 100 milyar dolarlık enerji parası artık milletimizin emrinde olacak.

SEÇİM BEYANNAMEMİZDE SÖZÜMÜZ VAR

Londra’daki tefecilerden para bulduk diyor ya, bundan dolayı seviniyor ya, işte onların hayal bile edemeyeceği kaynağı biz ülkemizin imkanlarıyla milletimize sunuyoruz. Bu para yatırım, istihdam, sosyal destek olarak sizin cebinize girecek. Şimdiden bunun mekanizmalarını oluşturmaya başladık. Seçim beyannamemizde Aile ve Gençlik Bankası kurma sözümüz var. Bu bankanın finansmanı bu gelirlerden sağlanacak.
ET FİYATLARINI DÜŞÜRECEK ADIMLAR ATIYORUZ

Karadeniz’de bulduğumuz gazın bir kısmını gübre üretiminde kullanarak bu konuda çiftçimizi rahatlatacağız. Aynı şekilde yem üretimini artırarak hayvancılığımızı destekleyecek ve et fiyatlarını düşürecek adımları da atıyoruz.

Önümüzdeki dönemde; Anamur, Aydıncık, Bozyazı ve Gülnarı’ı da doğal gaza kavuşturacağız. Bay bay Kemal’in Mersin için yapacağız dediği konular var ya biz onları zaten yaptık, bitirdik.
Eser ve hizmet konusunda kimse elimize su dökemez. Hiç kimse kusura bakmasın, bu konuda rakip tanımıyoruz. Mersin’e eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, dış politikada yaptıklarımız bütünüyle attığımız bu adımlar hepsi ortada. Bunların yaptığı bir şey var mı? Yıllardır biz bu konuda muhalefetle değil, kendimizle yarışıyoruz. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nı adım adım hayata geçirerek tüm bu emeklerin gayretlerin mücadelelerin karşılığını da alacağız. Evlatlarımıza bırakacağımız en büyük miras da bu olacak. Biz milletimize her seviyede hizmetimizi verdik, eserler ortaya koyduk. Türkiye Yüzyılı hayalimizin önündeki son takoz olan koalisyon masasının hevesini kursağında bıraktıktan sonra artık ülkemizin geleceğine daha bir güvenle bakacağız.
Düşünebiliyor musun hale bak, bay bay Kemal, Kandil’deki terörist başı ile beraber. Onun parlamentodaki uzantılarıyla beraber. Biz ülkemizi bu teröristlere, bunların uzantılarına teslim edebilir miyiz? Benim kardeşlerim, benim Yörüğüm, benim Arabım, benim Kürdüm bu imansız kitapsızlara bu ülkeyi teslim etmez

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …