abd disisleri nden aciklama ofkeliyiz 01
abd disisleri nden aciklama ofkeliyiz 01

Erbil saldırısı ABD’yı öfkelendirdi…

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Irak’ın Erbil kentinde meydana gelen roketli saldırıya ilişkin açıklama geldi. Bakan Anthony J. Blink’in açıklamasında “Öfkeliyiz” mesajı verildi.

ABD Dışişlerii Bakanı Antony J. Blinken, Irak’ın Erbil kentinde, ABD askeri üssünün de bulunduğu havalimanı bölgesine düzenlenen füzeli saldırıyla ilgili ‘öfkeliyiz’ açıklaması yaptı.

“ÖFKELİYİZ”

Blinken adına bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“IKBY bölgesine yapılan bugünkü füzeli saldırıdan dolayı öfkeleyiz. İlk bilgiler, saldırıların bir sivil müteahhidi öldürdüğünü, bir Amerikan servis üyesi ve birkaç Amerikalı müteahhit de dahil olmak üzere koalisyonun birkaç üyesinin yaraladığını gösteriyor. Bu saldırıda hayatını kaybeden sivil müteahhidin sevdiklerine, bu acımasız şiddet olaylarına maruz kalan masum Irak halkına ve ailelerine başsağlığı diliyoruz. Olayı görüşmek, sorumluları soruşturma ve sorumlu tutma yönündeki tüm çabalara desteğimizi taahhüt etmek için IKBY Başbakanı Mesrur Barzani’ye ulaştım.”

 

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …