PlITc 1672426827 2234
PlITc 1672426827 2234

EPDK Başkanından CHP’ye İstifa resti

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, CHP’nin İGDAŞ iddialarına canlı yayında cevap verdi. Yılmaz, ‘Eğer İGDAŞ’a ayrı bir uygulama olmuşsa ben hemen pazartesi istifa ederim.” açıklamasında bulundu.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, TV100’de katıldığı programda, İstanbul’da doğalgaza yapılan yüzde 12’lik indirimin İBB bütçesinden alındığını ve sadece İGDAŞ’a yönelik bir tarife uygulandığını iddia etti.
EPDK BAŞKANI’NDAN JET CEVAP
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, canlı yayına bağlanıp Seyit Torun’un İGDAŞ ile iglili iddialarına cevap verdi.

YILMAZ’DAN İSTİFA RESTİ!

İddialar sonrası canlı yayına bağlanan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz “Biz şu ana kadar 72 ilimizin tarifesini yapmak. En son il olarak da İstanbul’un İGDAŞ’ın tarifesini yaptık. Bizim İGDAŞ’ın kendi bütçesini kısarak yapmış olduğumuz bir tarife söz konusu değildir. Bizim tarife metodolojimiz bütün iller için aynı. Ben yaptığım işlemden dolayı her zaman hesap vermeye açığım. Bizim kararlarımız hem Danıştay hem de Sayıştay denetimine tabii. Eğer İGDAŞ’a ayrı bir uygulama olmuşsa ben hemen pazartesi istifa ederim. İGDAŞ yetkililerine en son 2 kere randevu verdim, son 2 randevuya da arkadaşlar gelmedi. Ben arkadaşlara ‘İGDAŞ’ın işletme giderleriyle ilgili herhangi bir kesintiye gitmeden istemiş oldukları işletme giderini verelim’ dedik ve verdik. Ben Mustafa Yılmaz olarak her zaman almış olduğum kararların arkasındayım.” ifadelerini kulandı.

İlginizi Çekebilir

İsrail’in enerji ortağı Zorlu’ya Bahçeşehir’de soğuk duş!

İsrail’le pek çok alanda ticari ortaklığı olan ve bu nedenle aylardır protestoların hedefi olan Zorlu …

Steinmeir Erdoğan’la görüştü; Hamas’ı suçladı, İsrail’i akladı!

Beştepe’de gerçekleşen  Erdoğan – Steinmeier zirvesi sona erdi. Görüşmenin ardından liderler ortak basın açıklaması yaptı. …