ensar’ul Islam’dan ”kendi aralarinda merhametlidirler” videosu vIdeolu 01 1
ensar’ul Islam’dan ”kendi aralarinda merhametlidirler” videosu vIdeolu 01 1

Ensar’ul İslam’dan ”Kendi aralarında merhametlidirler” videosu [VİDEOLU]

Suriye’deki Esed Rejimi ve İran’dan gelen terörist gruplara karşı etkin mücadele veren Ensar’ul İslam, çalışmalarına ilişkin “Kendi aralarında merhametlidirler” ismiyle bir video paylaştı.

Ensar’ul İslam, Rejim ve destekçisi Rusya’nın özgür bölgeleri yoğun bir şekilde bombalaması sebebiyle bulundukları bölgeden göç etmek zorunda kalan sivillere yönelik yardım çalışmalarına yer veriyor.

Videonun tercüme edilen ses deşifresinde öne çıkan başlık ve açıklamalar şu şekilde:

”Ey İslam ümmeti, Ey Tevhid ehli sabredin”

Şu anda Maarat Numan’da korkunç anlar, sanki kıyamet kopuyor…
Ey Şam ehli o kadar sabrettiniz ki bu müjdenizin haberi…Durumlar ne kadar kötü olursa olsun Allah size zafer verecek. Ey Müslümanlar, kardeşlerinizin halini görüyorsunuz. Hareket eden kalpleriniz yok mu?

 

”Ağlayarak sesleniyorlar”

Hapishanede olan bir kadın vardı. Mutasıma seslendi. Bunun üzerine Mutasım bir ordu hazırladı ve esir kadın için harakete geçirdi. Binlerce kadın, çocuk, yaşlı bombardıman altında ağlayarak sesleniyorlar. Yardım edecek kimseleri yok. Onlara yardım etmemiz İmanımızın ve dinimizin gereğidir.

”Kadınlara bakın, şehirden çıkmak için arabaları yok. İlk önce onların çıkması gerekiyor. Bir arabada 4-5 aile götürülüyor. Onları çıkarma işi çok zor. ”

”Kendi aralarında merhametlidirler ayeti gereğince onlara yardım ediyoruz.”

”Yardım gönüllüsü: Nereye gitmek istiyorsunuz?
Sivil: Fark etmez sadece buradan çıkmaz istiyoruz. Dört aileyiz annem tekerlekli sandalyeye bağlı, toplamda 17 kişiyiz.”

”Müslüman kardeşlerime sesleniyorum”

”Bugün Maarat Numan’da bombardıman altındaki ailelerimize yardım etmek için geldik. Onlar için seferber olduk. Bu cihad kapılarından bir kapıdır. Bütün Müslüman kardeşlerime sesleniyorum…Gelsinler bu insanları bombardıman altından çıkarsınlar. Herkes elinden geleni yapsın.”

”Bugün 4 aileyi idlib’e getirdik. Evlere yerleştirdik. Kadınları, çocukları ve erkekleri farklı yerlere yerleştirdik. Onların yiyecek ve ihtiyaçlarını karşıladık. -Allah’ın izniyle-”

”Cami imamı Müslümanları göç etmek zorunda kalan kardeşlerine yardım etmeleri için  teşvik ediyor.”

”İdlib’te yardımsever birini bulduk. Onun 100 aileyi barındıracak yeri varmış. Şimdi oraya gidiyoruz inşAllah.”

”Her dakika hiç durmadan bir roket düşüyordu. Hamd olsun ki, bu insanlar var. Maarat Numan’dan çıkmamıza yardım ettiler. Bazı insanlar da oturmamız için ev, yememiz için yiyecek verdiler. Mücahid kardeşlerimizn bir kusurunu görmedik. Arabaları ile eşyalarımızı taşıdılar. Allah mücahid kardeşlerimizden razı olsun. Bütün ihtiyaçlarımızı giderdiler. ”

”Yarın tekrardan göç etmek zorunda kalan ailelerimize yardım etmeye devam edeceğiz. Allah yardımcımız olsun.”

 

Kaynak: Fetih Medya

İlginizi Çekebilir

Heykel önünde “Puta tapmayın!” diye bağırdı, gözaltına alındı

Kayseri’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında yaşanan olay tepkilere neden oldu …

200. gün: Kanla sulanan topraklar, şehitleri bağrına basıyor!

Soykırım Savaşı’nın 200. gününde Gazze’nin acıları katmerlenerek çoğalıyor. Yüzlerce Gazzeli’ye mezar olan Nasır Hastanesi, acı …