starlink gerekli izni aldi elon muskin interneti hareket halindeyken de kullanabilecek 1656655947 0462
starlink gerekli izni aldi elon muskin interneti hareket halindeyken de kullanabilecek 1656655947 0462

Elon Musk’ın Starlink’i hareket halinde erişim izni aldı

Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX, uzun zamandır Starlink uyduları için verdiği mücadeleyi kazandı. Federal İletişim Kurulu (FCC), Starlink’e hareket halindeyken kullanımı izni verdi.

ABD’de Federal İletişim Kurulu (FCC), Starlink’in arabalar, tekneler ve uçaklar dahil olmak üzere hareketli araçlarda çalıştırma başvurusunu onayladı.

FCC, Starlink erişiminin kendi hizmetlerinde parazit sorunlarına neden olacağın endişesi yaşayan Dish Network gibi şirketlerin itirazlarına rağmen kararı bugün verdi. Konu ilgili detaylara aşağıdaki haberden ulaşabilirsiniz.

FCC Uluslararası Büro Şefi Thomas Sullivan, başvurunun onayladığı dosyada “SpaceX’in uydu sistemi için yeni bir terminal sınıfının onaylanması, ister ülke çapında bir karavan sürmek, ister bir kargo gemisini Avrupa’dan bir ABD limanına taşımak olsun, hareket halindeyken bağlantı gerektiren artan kullanıcı taleplerini karşılamak için geniş bant yetenekleri genişletecek” ifadelerine yer verdi.

FCC ayrıca, hareketli Starlink çanaklarının parazite neden olduğu konusundaki başvuruları spekülatif bularak reddetti. Ancak, FCC, konuyla ilgili bazı şartlar sundu. Sullivan dosyaya, “SpaceX, yetkilendirilen hem mevcut hem de gelecekteki hizmetlerden alınan herhangi bir girişimi kabul etmelidir. Bu tür bir müdahale istenmeyen işlemlere neden olsa bile…” diye yazdı. Ayrıca şirket, Starlink çanaklarının parazite neden olmasını engellemeye çalışacak.

Bu karar, SpaceX’in Starlink’i yüksek hızlı geniş bant internet sağlama yöntemi olarak otomobil, havayolu ve denizcilik sektörlerine genişletmesinin kapısını açıyor. Şirket, uydu internet hizmetini Hawaiian Airlines ve jet servis sağlayıcısı JSX’e getirmek için anlaşma sağlandığını zaten duyurmuştu.

Starlink for RVs olarak adlandırılan hareket halinde Starlink kullanımı, şu anda ek 25 dolara satılıyor. Starlink için yerel fiyatlandırma sunulacağı tahmin ediliyor. Dolayısıyla ülkemizde de hizmet vermeye başlayınca bu fiyatta değişiklik olabilir.

İlginizi Çekebilir

İsrail lobisi üniversitelerin ensesinde; gözaltılar gençleri yıldırmıyor!

Columbia, Yale, Newyork.. ABD’nin en prestijli üniversiteleri. Her biri, İsrail vahşetine karşı haykıran öğrencilerin anlamlı …

İran’a siber saldırı yaptırımı

ABD Hazinesi Bakanlığı, İranlı iki şirkete ve 4 İranlıya siber saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle yaptırım uyguladı. …