el kaide nijer de ordu ussune saldirdi 01
el kaide nijer de ordu ussune saldirdi 01

El Kaide Nijer’de ordu üssüne saldırdı

Batı Afrika’da El Kaide bağlantılı yapıların askeri üslere yönelik saldırılarının sürdüğü rapor ediliyor.

Batı Afrika’da çatışma ortamı her geçen gün derinleşiyor.
Bölgenin diken üstündeki ülkeleri arasında yer alan Nijer’in güneybatısında yeni bir saldırı düzenlendi.
Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre 5 Mart günü, Nijer’in Torodi bölgesine bağlı Makalondi yerleşimi yakınlarında, Nijer ordusuna ait bir askeri üs saldırıya hedef oldu.
Saldırının, El Kaide’nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin (CNİM) tarafından Burkina Faso üzerinden gerçekleştirildiği belirtildi.
Bölge kaynakları saldırıyla birlikte üste bulunan askerlerin bölgeyi terk ettiğini, El Kaide’ye bağlı grupların üs içerisine girdiğini aktardı.
Saldırıyı üstlenen CNİM ise yaptığı açıklamada, saldırıda 47 hafif ve 3 orta kalibrede silah, 26 tabanca yüklü miktarda mühimmat ele geçirdiklerini belirtti.
Bölgede son dönemde CNİM saldırıları hızlanırken saldırıların Nijer, Benin, Togo, Gana, Fildişi Sahili ve Gine gibi ülkelere yayılım gösterdiği dikkat çekiyor.
Kaynak: Mepa News

İlginizi Çekebilir

Çobanlar ile çiftçiler çatıştı: 21 ölü

Nijerya’nın Plateau eyaletinde çobanlar ile çiftçiler arasında çıkan çatışmalarda 21 kişi hayatını kaybetti. Yerel yetkililer, …

Ülke şokta: Genelkurmay Başkanı helikopter kazasında öldü

Kenya’da meydana gelen helikopter kazasında Genelkurmay Başkanı Francis Ogolla ve 10 askeri personelin hayatını kaybettiği …