dso avrupa da yarim milyon insan daha olebilir 01
dso avrupa da yarim milyon insan daha olebilir 01

DSÖ: Avrupa’da yarım milyon insan daha ölebilir

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa’da son dönemde Covid-19 vakalarındaki hızlı artışa dikkati çekerek, yaşlı kıtada ölüm sayısının şubat ayına kadar yarım milyon daha artabileceği uyarısında bulundu.

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge düzenlediği basın toplantısında, Avrupa’da son haftalarda artan Covid-19 vakalarının “büyük endişe” kaynağı olduğunu duyurdu.

Avrupa bölgesinde 53 ülkede vaka sayılarının 78 milyonu bulduğunu hatırlatan Kluge, “Yapılan güvenilir bir projeksiyona göre, mevcut eğilim yarım milyon kişinin daha şubat ayına kadar Covid-19 yüzünden öleceği anlamına geliyor.” diyerek kısaca durumunun ciddiyetini özetledi.

Kluge, Covid-19 vakalarındaki artışın her yaş grubunda gözlediğine dikkat çekti. Aşıda istenilen orana ulaşılamadığına işaret eden Kluge, halk sağlığı ve sosyal önlemlerin gevşetilmesinin de vaka sayısındaki artışta önemli rol oynadığını ifade etti.

Rusya’da son 7 gün içinde 8 bin 162, Ukrayna’da 3 bin 819, Romanya’da ise 3 bin 100 kişi hayatını kaybetti.

İlginizi Çekebilir

Gazze’deki toplu mezarlara ilgili soruşturma çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze’deki toplu mezarlara ilişkin haberlerin çok endişe verici olduğunu …

Filistin destekçisi Fransız vekile skandal suçlama

Fransa’da Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekili Mathilde Panot, Filistin’e verdiği destekle bilinen paylaşımları nedeniyle …