dolardaki yukselis hiz kazandi 02
dolardaki yukselis hiz kazandi 02

Dolardaki yükseliş hız kazandı

Dolar/TL’de 16’nın üzerindeki hareket devam ediyor. Dolar kuru 16,30’a çıkarak 18,40’lık tarihi rekor sonrası en yüksek seviyeyi gördü.

Küresel piyasalarda, enflasyon, büyüme ve daha fazla sıkılaşma odaklı endişelerle karışık bir seyir izlenirken dolar/TL kurunda hareketli saatler yaşanıyor.Mayıs başı itibarıyla yükselişini hızlandıran kur, dün gün içinde 15,70 altını test etse de tekrar 15,90 üzerine çıktı ve bugün de yüzde 1’lik hareketle son 5 ayın zirvesine çıktı.

Dolar/TL, 16,30 ve Euro/TL 17,44 seviyelerini test etti.

DOLAR YÜZDE 20 DEĞER KAZANDI

4 Mayıs’tan bu yana dolar/TL’de yükseliş yüzde 9’u aşarken yılbaşından bu yana ise dolar/TL yüzde 20’nin üzerinde yükseliş yaşadı. Teknik analizlerde 16 liranın önemli bir direnç noktası olduğu belirtilirken 15.95 lira üzeri kapanışlarda dolar/TL’nin yönünün yukarı olmaya devam edeceği ve kurda 16.40 ve 16.50 TL seviyelerinin test edilebileceği dile getirildi.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …