dolar 7 tl nin uzerine cikti 01
dolar 7 tl nin uzerine cikti 01

Dolar 7 TL’nin üzerine çıktı

Güne 6,96 TL’den başlayan Amerikan Doları, bir ara 7,03 seviyesinin üzerine çıktıktan sonra 7 TL bandında seyretmeye devam ediyor.

Güne 6,96 lira seviyesinden başlayan dolar, Londra’da swap faizlerinin bir anda artmasının etkisiyle 7 liranın üzerine çıktı.

Dün TL likiditenin son bir yılda atılan adımlarla neredeyse yok olma noktasına geldiği Londra swap (döviz takası) piyasalarında gecelik vadede TL faizi Nisan 2019’dan beri ilk kez 1,050 seviyesine kadar yükseldi. Likidite sıkışıklığı nedeniyle piyasada bulamadığı TL’yi Türk varlıklarını elden çıkararak aşmak isteyen yabancı yatırımcıların gerçekleştirdiği satışlarla BIST-100 endeksi dün sert şekilde düştü.

BIST-100 endeksinde dün yaşanan düşüş, bir ara %5.5’e yaklaştıktan sonra endeks günü %3.53 düşüşle tamamladı.

Londra’daki swap faizlerinin bir anda uçmasının ardından Türk Lirası ihtiyacı olan yabancılar hisse senedi ve tahvil satışı gerçekleştirdi. Bunun üzerine Borsa İstanbul’da dün yüzde 3’ü aşkın kayıp yaşandı. Dolar/TL 7.03 seviyesinin de üzerine çıktı.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …