16:51 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Deva Partisi ittifaktan ayrıldı; ilk tepki CHP’den

Ali Babacan Deva Partisi’nin seçimlere tek başına gireceğini açıklamasının ardından CHP kanadından konuyla ilgili olarak ilk açıklama geldi.

Deva Partisi’nin 6’lı masadan ayrıldığını duyurması Ankara kulislerini hareketlendirirken, Babacan’ın açıklamalarına CHP kanadından ilk tepki geldi.

Ankara gündemine bomba gibi düşen karar sonrası akıllara “6’lı masa dağılıyor mu?” sorusu gündeme geldi. DEVA Partisi cephesinden ittifakta sorun olmadığına dair mesajlar gelirken, CHP’den ilk yorum geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP’li Özgür Özel, ittifakta bir sorun olmadığının altını çizerken, “İttifak partileri ittifak içinde kendi logolarıyla yer alıyor. Şu ana kadar Millet İttifakı 4 partiden oluşuyor. 6’ya genişleme durumu var. 6’ya genişleyecek olursa da DEVA, kendi ismi ve logosuyla katılacağını ifade ediliyor.” diye konuştu.

Özgür Özel’in açıklamaları şöyle;

“MİLLET İTTİFAKI 4 PARTİDEN OLUŞUYOR”

“Tek bir liste olur mu? soruları akıllara gelmişti. DEVA, kendi adını logosunu kullanacağını duyurdu. Bu ittifakla ilgili bir sıkıntıya işaret etmiyor. İttifak partileri ittifak içinde kendi logolarıyla yer alıyor. Şu ana kadar Millet İttifakı 4 partiden oluşuyor. 6’ya genişleme durumu var. 6’ya genişleyecek olursa da DEVA kendi ismi ve logosuyla katılacağını ifade ediliyor.Özgür Özel

“BELİRSİZLİKLERİN KALKMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Kendi pozisyonlarını açıklama doğrultusunda kıymetlidir. Seçimlere doğru ilerlerken bazı belirsizliklerin ortadan kalkması açısından kıymetlidir.

DİĞER GELİŞMELER