der a yi kontol altina alma girisimleri pahaliya patladi 01
der a yi kontol altina alma girisimleri pahaliya patladi 01

Der’a’yı kontol altına alma girişimleri pahalıya patladı

Rejim milislerinin Der’a’yı kontol altına alma girişimleri pahalıya patladı.

Rejim milislerinin sabahın erkek saatlerinde Der’a’ya yönelik başlattığı saldırı muhaliflerin sert cevap vermesi ile sekteye uğramıştı.

Gittikçe tansiyonun yükselmeye devam ettiği Der’a’da muhaliflerin karşı saldıraya geçerek rejime kayıplar verdirdiği ifade ediliyor.

Der’a’nın batısında bulunan Şecara-Nafia hattında bulunan rejim milislerine ait kontrol noktası muhaliflerin ani baskını ile rejim milislerinden temizlendi.

Rejimin Der’a’yı ele geçirme girişimleri çerçevesinde başlattığı saldırıların hemen akabininde muhalif hücrelerden rejimi tehdid eden bir açıklama gelmişti. Açıklamanın ardından çeşitli bölgelerden rejim milislerine yönelik operasyonların arttığı gözlemlendi.

Muhalif keskin nişancıların Gab ovası ve İdlib’in Beric köyü olmak üzere 3 milisi etkisiz hale getirdikleri, yerel kaynaklarca aktarıldı.

Öte yandan İdlib’in güneyinde bulunan Serakib’de muhaliflerin saldırıları sonucunda bir rejim milisinin de öldüğü bildirildi.

Kaynak : Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Ffxdd

Hizbullah Metulla’yı vurdu, 2 İsrail askeri öldü

İşgal ordusu, Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyinden, sınırdaki Metulla’da askeri bir bölgeye dün gerçekleştirdiği dron saldırısında iki …

Img 20240507 071101

İsrail ateşkes değil, kan istiyor!

Hamas’ın ateşkes açıklamasının ardından Refah’a peş peşe düzenlenen terör saldırıları, İsrail’in uzlaşma değil kan dökmek …