der a da hareketlilik rejim ne yapacagini sasirdi 01
der a da hareketlilik rejim ne yapacagini sasirdi 01

Der’a’da hareketlilik: Rejim ne yapacağını şaşırdı

Suriye’nin güneyi Der’a ilinde Esed rejimine ait kontrol noktalarına eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Muhalif gruplar Der’a’nın Doğu ve Batı mahallelerinde rejime ait kontrol noktalarına eş zamanlı operasyon düzenledi.

Kaynaklar, devam eden çatışmalarda 23’den fazla milisin öldüğünü, çok sayıda milisin ise yaralandığı bilgisine yer verdi.

Rejim’in bölgedeki güvenlik seviyesini en üst seviyeye yükselttiği ifade ediliyor.

Öte yandan saldırıların ani olması nedeniyle Rejim saflarında korku ve paniğin hakim olduğu kaydedildi.

Aktivistler, Rejim’in Der’a‘da kendisine karşı olanları, Suriye’nin kuzeyine göç ettirmek için Rusya ile birlikte bölge halkına baskısını arttırdığını, bununla beraber Muhaliflerin saldırılarını çoğalttığına dikkat çekti.

Bölgede silahlı hücreler şeklinde yapılanan muhaliflerin resmi olarak kuruluşunu ilan ettiği ilk organizasyon ise, “Halk Direnişi” isimli grup oldu.

Grup, Der’a kırsalı merkezli olmak üzere geniş bir bölgede Esed rejimine karşı nokta saldırılar gerçekleştiriyor. Grup daha çok suikastlar, el yapımı patlayıcı saldırıları gibi saldırıları tercih ediyor.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …

Sınırlar ötesinden gelen umut: Yeni nesil öğrencilerin Gazze desteği

Geçtiğimiz hafta,  Columbia Üniversitesi başkanı, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği desteği protesto eden öğrencilerin bulunduğu …