depremde olu sayisi yukseliyor 01
depremde olu sayisi yukseliyor 01

Depremde ölü sayısı yükseliyor!

Ege Denizi Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde can kaybı sayısı 55’e yükseldi.

Depreme ilişkin son bilgileri açıklayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaralı 896 vatandaştan 667’sinin taburcu edildiğini aktardı. 229 vatandaşın tedavisine ise devam ediyor.

Yıkılan 8 binada arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor

AFAD’ın yaptığı son açıklamaya göre İzmir’de halen 8 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgede devam eden müdahale ve iyileştirme çalışmalarına AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden toplamda 6 bin 408 personel, 21 arama kurtarma köpeği ile 1045 araç katılıyor.


Sahil Güvenlik Komutanlığı, yürütülen arama kurtarma çalışmalarına 186 personel, 15 sahil güvenlik botu, 3 helikopter ve 1 dalış timi ile katılıyor.



33 saat sonra enkazdan çıkarıldı

İzmir depremi sonrası arama kurtarma ekipleri, 33 saat sonra 70 yaşındaki Ahmet Çitim’i enkazdan yaralı olarak çıkarmayı başardı. Ekipler, alkışlar arasında yaralı çıkarılan 55 yaşlarındaki Ahmet Çitim’i ambulansa bindirdi. Yaralı, Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Gece saat 01.00 sıralarında hepimizi mutlu eden bir gelişme olmuştu. 70 yaşındaki büyüğümüz Ahmet Çitim, hayata gösterdiği bağlılığın gücü, UMKE ile AFAD ekiplerinin yardımıyla yıkıntıların arasından sağ çıkmayı başardı. Bu ana ben de tanıklık etmiştim. Bu sabah Ahmet amcamız diyalize alındı, genel durumu iyi, Ahmet amcamıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

İlginizi Çekebilir

İmamoğlu’na metroda mesaj; “Hamas terör örgütü değildir”

İstanbul metrosunda Ekrem İmamoğlu’na Hamas göndermeli okul fişleri asıldı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan dolayısıyla …

Değişim rüzgarı onuda çarptı: Görevi bırakıyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, görevini bırakacağını “Siyasetten tamamen çekilme diye bir düşüncem yok. …