cumhurbaskanligi iletisim baskan yardimciligina evren basar atandi 01
cumhurbaskanligi iletisim baskan yardimciligina evren basar atandi 01

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcılığına Evren Başar atandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına ilişkin atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında açık bulunan Başkan Yardımcılığına Evren Başar atandı.

Söz konusu atama 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2. ve 3. maddeleri gereğince yapıldı.

Özgeçmiş

Rize’nin Çayeli ilçesinde dünyaya gelen Başar, Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olduktan sonra Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans programını tamamladı.

2009 yılında İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığında İl Planlama Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Başar, “Türkiye-AB İlişkilerinin Güvenlik Boyutu”, konulu uzmanlık teziyle planlama uzmanlığına atandı.

2012’de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda uzman olarak görev aldı. “Şehirler ve Kültürler, Türkiye – Akdeniz Gençlik ve Barış Gemisi, Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor” projelerinde koordinatör uzman, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında da kontrolör uzman olarak görev yaptı. Ayrıca KYK’ya bağlı yurtlarda “Kariyer Eğitim Seminerleri” verdi.

2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanlığında Proje Yönetimi Müdürlüğüne atanan Başar, Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde yürütülen; başta Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Antarktika’da Bilimsel Araştırma Üssü kurma olmak üzere 76 projeyi koordine etti.

2018’de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığına getirildi.

Başar, evli ve bir çocuk babasıdır.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …