cia rusya da elimize gecen firsat tarihte bir ilk 02
cia rusya da elimize gecen firsat tarihte bir ilk 02

CIA: Rusya’da elimize geçen bu fırsat tarihte bir ilk!

CIA direktörü William Burns, Ukrayna’nın işgalinin Putin hükümeti üzerinde “yıkıcı bir etkisi” olduğunu ve bunun ABD için bir “fırsat” olacağını söyledi

Burns, Cumartesi günü Londra’nın kuzeybatısındaki Chipping Norton’daki Ditchley Vakfı’nda yaptığı konuşmada nadir görülen bir açıklama yaptı.

CIA başkanı, savaşa karşı duyulan hoşnutsuzluğun Rus liderliğini “kemirmeye” devam edeceğini söyledi. Söz konusu hoşnutsuzluk ABD istihbaratı için “nesiller boyunca bir kez ortaya çıkan bir fırsat” ve “bu fırsatın heba olmasına izin vermeyeceğiz” dedi. 

Telegram üzerinden “iletişime geçin” çağrısı

Burns, kısa süre önce Rusya’da yaygın olarak kullanılan mesajlaşma sitesi Telegram üzerinden Rus vatandaşlarına “dark web” aracılığıyla CIA ile nasıl etkileşim kuracaklarını anlatan ilk videoyu yayınladıklarını söyledi.

“İlk haftada 2,5 milyon görüntülenme aldık ve iş için çok açığız” dedi.

İleriye dönük Burns,“Putin’in Ukrayna’yı ve Ukrayna’nın tercihlerini kontrol etme konusundaki kararlılığını hafife almanın hata olduğunu” söyledi.

“Wagner isyanına ABD karışmadı”

Burns, başarısız Wagner isyanının ardından Rus mevkidaşını arayarak “ABD’nin kaosun körüklenmesine karışmadığını” söyledi.

Ayrıca Burns, Cumartesi günü verdiği demeçte “Başkan Biden’ın da açıkça ifade ettiği gibi, bu Rusya’nın iç meselesidir ve ABD’nin bu meselede hiçbir rolü yoktur ve olmayacaktır” dedi.

“Şu gri saçlarımı Putin’in Rusya’sıyla uğraşmakla ağarttım”

CIA lideri Burns geçen yılki konuşmasında, ABD’nin Moskova Büyükelçisi olduğu dönemde Rusya lideri Putin’de “sürekli yakınma”, “hırs”, “güvensizlik” ve “intikam tutkusu” gözlemlediğini söyledi.

Burns, “Şu gri saçlarımın çoğunu Putin’in Rusya’sıyla uğraşmakla ağarttım” diye yakındı.

Kaynak: Mira Haber

Öncesi Hava Tahmin Uzmanı uyardı: Kavrulacağız!
Sonraki Siyonist yine saldırdı! İşgalci savaş uçakları bombaladı, 3 Filistinli hayatını kaybetti