cerablus ta suikastler korkutucu boyutta 01
cerablus ta suikastler korkutucu boyutta 01

Cerablus’ta suikastler korkutucu boyutta

Fırat Kalkanı bölgesi içerisinde yer alan Cerablus’ta sular durulmuyor. Bölge her ne kadar güvenli bölgeler arasında zikredilse bile her gün artarak gelen suikast ve bombalama haberleri tedirginliğe yol açıyor.

Son olarak bölgede tırmanan cinayetler zincirine avukatlık yapan Abdulbasit Osman cinayeti de eklendi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Avukat Abdulbasit Osman evinin önünde aracına bindiği sırada silahlı kişilerin saldırısına uğradı. Kimliği belirsiz kişilerin yaptığı saldırı sonucu  olay yerinde hayatını kaybeden Abdulbasit Osman’ın cenazesi morga kaldırıldı.

Yerel yetkililer olay hakkında tahkikat ve soruşturma başlattı. Cinayetin susturucu takılmış tabanca ile işlendiğini belirten yetkililer olayın ardında örgüt olduğu şüphesinde yoğunlaşıyor.

Son zamanlarda PKK ve IŞİD unsurlarının suikastlerle boy gösterdiği bölgede halk üzerinde tedirginlik hakim. Türkiye tarafından atanan güvenlik güçleri bölgenin güvenliğini sağlama konusunda yetersiz kalıyor. Halkın can güvenliğinin bulunmadığı bölgede Esed zulmünden kaçan halk, yetersiz güvenlik nedeniyle adeta can pazarında yaşam mücadelesi veriyor.

 

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Refah’ta aralıksız bombardıman, yine çocuklar hedefte!

İşgalci İsrail, Refah başta olmak üzere Gazze şeridinin farklı noktalarına saldırdı, onlarca kişiyi öldürdü ve …

Ürdün Kraliçesi, İsrailli ailelerin derdine düştü

Ürdün Kralı Abdullah’ın eşi Kraliçe Rania’nın CBS’ye verdiği skandal röportaj büyük tepki çekti. Kraliçe Rania …