cavusoglu ndan filistin ve cezayir aciklamasi 01
cavusoglu ndan filistin ve cezayir aciklamasi 01

Çavuşoğlu’ndan İsrail’in Cenin katliamına tepki

 Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Cenin’de 9 kişinin şehit olduğu baskınla ilgili İsrail’e tepki göstererek “İsrail hükümetinden bu tür saldırı ve provokasyonlardan vazgeçmesini istiyoruz.” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Sırbistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ivica Dacic ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

İSRAİL CENİN’DEKİ BASKINDA 9 FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ

İsrail güçlerinin Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı’na bugün düzenlediği baskında 9 Filistinli öldürülmüştü.

İsrail askerlerinin Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te açtığı ateş sonucu yılbaşından bu yana biri kadın 5’i çocuk toplam 29 Filistinli hayatını kaybetmişti.

İSRAİL’E UYARI: PROVOKASYONLARDAN VAZGEÇİN!

Çavuşoğlu, Cenin baskınına şehit olan 9 kişiye ilişkin de, “İsrail hükümetinden bu tür saldırı ve provokasyonlardan vazgeçmesini istiyoruz. Ölen kardeşlerimiz için başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEN İSRAİL’E KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Cenin Mülteci Kampı’na yaptığı baskına, “Batı Şeria’da giderek daha da artan gerilimden ve artık neredeyse her gün yaşanan can kayıplarından derin endişe duyuyor ve sivillerin ölümlerine yol açan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz.” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin söz konusu kampa yaptığı baskında, çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiğinin üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

“Özellikle Batı Şeria’da giderek daha da artan gerilimden ve artık neredeyse her gün yaşanan can kayıplarından derin endişe duyuyor ve sivillerin ölümlerine yol açan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz.” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, bölgede gerilimin tırmanmasının önüne geçilmesi ve can kayıplarının önlenmesi için İsrail makamlarına gerekli önlemleri etkin şekilde almaları yönündeki çağrı yinelendi.

Açıklamada, “Olaylarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, Filistin devleti ve halkına başsağlığı diliyoruz.” denildi.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …