bolsonaro nun sag kolu 30 bin realle yakalandi 01
bolsonaro nun sag kolu 30 bin realle yakalandi 01

Bolsonaro’nun sağ kolu 30 bin realle yakalandı

Brezilya, Devlet Başkanı Bolsonaro’nun sağ kollarından biri olan Senatör Rodrigues’in bir yolsuzluk baskınında iç çamaşırına 30 bin real saklamış halde yakalanmasını konuşuyor.

Brezilya basınındaki haberlere göre, koronavirüsü için halktan toplanan yardımların hortumlandığına dair ihbar üzerine, Bolsonaro’nun Senato’daki vekili olan Rodrigues’in evinde arama yapıldı. Rodrigues’in, seçim bölgesi olan Roraima için toplanan Covid-19 yardımlarını cebe indirdiği iddia ediliyordu.

Brezilya’da yolsuzluğa son verme vaadiyle iktidara gelen Jair Bolsonaro’nun sağ kollarından Chico Rodrigues, evine yapılan baskında bir kısmı iç çamaşırına saklanmış olan nakit paralar ile yakalandı. Senatör Rodrigues’in iç çamaşırının içinden 30 bin real (42 bin 400 TL), evinden ise  100 bin realden fazla (141 bin TL) para çıktı.

Polisin bulguları bununla sınırlı kalmadı. Haberi ilk veren yayın kuruluşu Revista Crusoé, Rodrigues’in iç çamaşırından da 30 bin real çıktığını yazdı. “Çok utanç verici bir sahneydi” denilen haberde, “Durumun ne kadar akıl almaz olduğunu anlatmak gerekirse, ele geçen banknotların bazıları dışkı içindeydi” ifadeleri kullanıldı.