bmden son dakika libya aciklamsi askeri cozume yer yok 1595356617 8202 1
bmden son dakika libya aciklamsi askeri cozume yer yok 1595356617 8202 1

BM’den Libya’ya siyasi cözüm çağrısı!

Birleşmiş Milletler, Libya’daki krizin askeri yollarla çözülemeyeceğini belirterek, tüm taraflara müzakerelere dönme ve siyasi çözüm çağrısını yineledi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Mısır’ın Libya’ya askeri müdahale planlarına yönelik soruları yanıtladı.

Mısırlı yetkililerle temasta olduklarını belirten Dujarric, “Libya’da sahada ve ülke dışındaki tüm taraflara mesajımız net; askeri çözüme yer yok. Tek çözüm müzakere edilmiş siyasi bir çözüm.” dedi.

Mısır parlamentosu dün Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’ye, Libya’ya askeri müdahale yapmaya olanak sağlayan “ülkenin ulusal güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemleri alma” yetkisi vermişti.

İlginizi Çekebilir

Dunya Katliama Kayitsiz Kalmiyor Abddeki Columbia Universitesinde Baslayan Ve Tum Dunyaya Yayilan Universitelerdeki Filistine Destek Protestolari Ingiltereye De Sicradi 1715004622793

İngiltere’nin prestijli üniversitelerinden Gazze’ye dayanışma mesajı

Cambridge ve Oxford üniversitelerindeki öğrenciler Pazartesi günü erken saatlerde üniversite arazisinde Filistin yanlısı kamplar kurarak …

PKK’lı isim, kendisine kucak açan İsveç’te tecavüz suçuyla manşette!

PKK’nın Avrupa sorumlusu Senanik Öner’den mide bulandıran hareket; ahırda atlara tecavüz ederken suç üstü yakalandı!  …