bm terorist ilan etti turkiye makki nin malvarligini dondurdu 01
bm terorist ilan etti turkiye makki nin malvarligini dondurdu 01

BM terörist ilan etti; Türkiye Makki’nin malvarlığını dondurdu

BM’nin terörist ilan ettiği Pakistan uyruklu Abdul Rehman Makki’nin Türkiye’deki mal varlığı donduruldu

Pakistan’da faaliyet gösteren Jamaat-ud-Dawa’nın lideri ve Müslümanlara zulmeden Hindistan’a karşı Müslümanların haklarını korumak için kurulan Lashkar et Taiba örgütünün ikinci ismi olan “Abdul Rehman Makki”nin Türkiye’deki mal varlığı BM’nin “küresel terör” listesine ekleme kararının hemen ardından donduruldu.

Karar ABD ve Hindistan’ın bir süredir BM’den Makki’yi terör listesine ekleme ısrarı neticesinde alındı. Bu kararla Makki’nin mal varlığı dondurulacak ve kendisine seyahat engeli gibi kısıtlamalar getirilecek. 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1267, 1988 ve 1989 sayılı kararlarıyla listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan mal varlığının dondurulması hakkındaki 30 Eylül 2013 tarihli ve 2013/5428 sayılı Bakanlar Kurulu kararının eki 1 sayılı listede değişiklik yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, “DEAŞ ve El Kaide ile Bağlantılı Gerçek Kişiler” listesine 10 Aralık 1954 doğumlu “Abdul Rehman Makki” eklenmiş oldu.

İlginizi Çekebilir

hamastan_ateskes_aciklamasi_inceliyoruz_1706617939_3157

El Kaide’den Haniye’ye mesaj

El Kaide, Hamas lideri Haniyye’nin ailesinin İsrail tarafından katledilmesinden günler sonra, bir taziye mesajı yayınladı. …

Vahşetin belgesi; organları çalınmış cesetlerle dolu toplu mezarlar!

Han Yunus’ta İsrail’in yeni bir toplu katliamı daha belgelendi. Nasır Hastanesi’nin avlusunda ortaya çıkan toplu …