bmden hartum buyukelcisine yapilan saldiriya kinama 1683575600 9778
bmden hartum buyukelcisine yapilan saldiriya kinama 1683575600 9778

BM, Hartum Büyükelçisi’ne yapılan saldırıyı kınadı

Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu’nun da bulunduğu diplomatik aracı hedef alan saldırıyı kınadı.

Diplomatik konvoyun hedef alınmasına ilişkin BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, “Hafta sonu Türk diplomatik konvoya yapılan saldırı da dahil olmak üzere diplomatik personele yönelik her türlü saldırıyı kınıyoruz” ifadesini kullandı.

Haq, bu tür saldırıların detaylı bir şekilde soruşturulması gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE’NİN HARTUM BÜYÜKELÇİSİNİN KONVOYUNA SALDIRI

Sudan’da, Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu’nun konvoyundaki büyükelçilik aracına elçilik yakınlarında ateş açılmıştı. Çatışan ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK), Büyükelçi Çobanoğlu’nun bulunduğu diplomatik aracı hedef alan saldırı için birbirini suçlamıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükelçi İsmail Çobanoğlu’nun aracına ateş açılmasına ilişkin “Hiçbir kardeşimizde, büyükelçimizde veya korumalar, özel kuvvetlerimiz dahil hiçbirisinde bir yaralanma yok.” demişti.

İlginizi Çekebilir

Yahudi dondurmasına toplatılma şoku!

Boykot listesindeki Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor. Siyonist İsrail destekçisi  Unilever, İngiltere ve …

Gazze’de 3 evden 2’si yıkık

UNICEF Sözcüsü James Elder, İsrail’in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze’deki her 3 evden 2’sinin yıkıldığını …