bm guvenlik konseyi nde ilk kez turkiye ifadesi kullanildi 01
bm guvenlik konseyi nde ilk kez turkiye ifadesi kullanildi 01

BM Güvenlik Konseyi’nde ilk kez ‘Türkiye’ ifadesi kullanıldı

BM, Türkiye’nin talebinin ardından yabancı dillerde ‘Turkey’ olarak kullanılan ülke adını ‘Türkiye’ olarak değiştirdi. Türk diplomat Ayşe İnanç’ın katıldığı BMGK oturumunda ülke ismi, ilk kez ‘Türkiye’ olarak kullanıldı.
Birleşmiş Milletler‘in (BM) yabancı dillerde ‘Turkey’ olarak kullanılan ülke adını ‘Türkiye‘ olarak değiştirmesinin ardından BM Güvenlik Konseyi’nde ülke ismi ilk kez ”Türkiye” şeklinde kullanıldı.

Türkiye, BM Güvenlik Konseyi’nde ‘Uluslararası Hukuk İhlalleri Karşısında Hesap Verilebilirlik ve Adaletin Güçlendirilmesi’ oturumuna katıldı.

Türk diplomat Ayşe İnanç’ın BM Güvenlik Konseyi’nde katıldığı oturumda ülke ismi, ilk kez ”Türkiye” şeklinde kullanıldı.

BM Genel Sekreteri Stephane Dujarric’in günlük basın brifinginin ardından basın mensuplarına gönderilen transkripte de ülke ismi ‘Türkiye’ olarak yer aldı.

BM, Türkiye’nin talebinin ardından yabancı dillerde ‘Turkey’ olarak kullanılan ülke adını ‘Türkiye’ olarak değiştirmişti.

İlginizi Çekebilir

Dunya Katliama Kayitsiz Kalmiyor Abddeki Columbia Universitesinde Baslayan Ve Tum Dunyaya Yayilan Universitelerdeki Filistine Destek Protestolari Ingiltereye De Sicradi 1715004622793

İngiltere’nin prestijli üniversitelerinden Gazze’ye dayanışma mesajı

Cambridge ve Oxford üniversitelerindeki öğrenciler Pazartesi günü erken saatlerde üniversite arazisinde Filistin yanlısı kamplar kurarak …

Thumbs B C Dd89bcd6e68723784170eaf5a4d0949a

IŞİD’e 9 ilde eş zamanlı ‘BOZDOĞAN-35’ operasyonu! 30 gözaltı

İçişleri bakanı Ali Yerlikaya, IŞİD’e yönelik 9 ilde “BOZDOĞAN-35” operasyonu düzenlendiğini duyurdu.   Yerlikaya IŞİD’e yönelik …