blinken-acikca-tehdit-etti-yapmayin-01

Blinken açıkça tehdit etti: “Yapmayın!”

İsrail’in saldırılarını savaş gemileri ve bir kısım hava gücünü göndererek garanti altına alan ABD yönetimi, bir yandan da gerilimi yumuşatmak için Orta Doğu ülkeleri ile diplomatik temaslarını artırdı.

Bağdat Uluslararası Havaalanı’na inen Blinken’ın çelik yelek giydiği ve askeri helikopterle Yeşil Bölge’ye gittiği aktarıldı.

blinken-acikca-tehdit-etti-yapmayin-02

Sudani ile görüşmesi öncesi Bliken’ın ABD’nin Irak büyükelçisinden ABD askerlerinin bulunduğu askeri üslere yönelik saldırılar hakkında bilgi aldığı ifade edildi.

New York Times, Biden yönetiminin hem İran’a hem de Hizbullah’a mesajlar göndererek, İsrail’e saldırı düzenlemeleri halinde ABD’nin onlara askeri müdahaleye hazır olduğunu bildirdiğini bildirdi .

Amerikalı yetkililere atıfta bulunulan raporda, mesajların Washington’un aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bölgesel ortakları aracılığıyla gönderildiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Pazar günü Irak’a habersiz bir ziyaret gerçekleştirdi ve şu uyarıda bulundu; “Gazze’deki çatışmadan faydalanmak isteyen herkese buradaki personelimizi tehdit etmek için çok açık bir mesaj vermek çok önemliydi.”

Gazze’de veya bölgedeki herhangi bir yerde; Yapmayın.”

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Kassam Tugayları, işgalcileri Kerem Şalom’da vurdu!

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin güneydoğusundaki Kerem Şalom sınırındaki işgalcileri füzelerle hedef aldı, 3 İsrail askeri …

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …