abd basini bidenin dogu avrupa planini sizdirdi 1643011610 8704
abd basini bidenin dogu avrupa planini sizdirdi 1643011610 8704

Biden’ın Doğu Avrupa planı basına sızdı

ABD Başkanı Joe Biden’ın Doğu Avrupa’ya binlerce asker gönderebileceği, bunun yanı sıra bölgeye çok sayıda savaş gemisi ve uçağı da nakledebileceği iddia edildi.

Rusya ile Ukrayna arasında olası bir savaş senaryosunun konuşulduğu bir dönemde, Amerikan basınının lokomotif gazetelerinden New York Times, ABD Başkanı Joe Biden’ın Doğu Avrupa planlarına dair bir haber yayımladı.

Habere göre Biden; bölgeye ilk etapta 1000 ila 5000 arasında asker gönderecek. Gerekli olması durumunda bu rakam 50 bine kadar çıkacak.

NYT’ye göre ABD Başkanı, asker göndermenin yanı sıra, savaş gemisi ve uçağı da göndermeyi planlıyor.

Hiç kuşkusuz böyle bir durumda Rusya-Amerika ilişkilerindeki gerginlikte artacaktır.

Öte yandan üst düzey bir Amerikalı yetkili bu planların doğruluğunu teyit etmedi. Ancak “ileriye dönük seçeneklerlerle ilgili müttefiklerle istişare halindeyiz” dedi.

Pentagon’un ise Biden’a pek seçenek sunduğu ancak Ukrayna’ya asker göndermenin bu opsiyonlar arasında olmadığı ifade edildi.

İlginizi Çekebilir

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …