biden urdun krali abdullah ile gorusecek 01
biden urdun krali abdullah ile gorusecek 01

Biden Ürdün Kralı Abdullah ile görüşecek!

Washington/ Şarku’l Avsat

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ürdün Kralı II. Abdullah ile 19 Temmuz tarihinde Washington’da bir araya geleceği ifade edildi. Toplantının, ‘Ortadoğu’nun karşı karşıya olduğu birçok zorluğu görüşmek için bir fırsat’ olduğu belirtildi.

AFP’nin haberine göre Beyaz Saray’ın açıklamasında görüşmenin ABD ve Ürdün arasında uzun süreli stratejik bir ortaklık sağlayacağı ifade edildi.

Ürdün Haber Ajansı Petra’ya göre, Ürdün Kralı II. Abdullah ziyaretine 19 Temmuz tarihinde ABD Başkanı Joe Biden ile Beyaz Saray’da görüşerek başlayacak. Kral II. Abdullah’a eşi Kraliçe Rania ile Veliaht Prens II. Hüseyin eşlik edecek.

Kralı II. Abdullah, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek ilk Arap lider olacak. Görüşmede ABD ve Ürdün arasındaki stratejik ilişkiler ve ilişkilerin çeşitli alanlarda güçlendirilmesi, bölgede yaşanan son gelişmeler ele alınacak.  

Petra’nın haberine göre Ürdün Kralı, Biden ile görüşmesinden sonra, Kongre liderleri, Askeri Hizmetler Komitesi, Dış İlişkiler Komitesi, Senato yetkilileri, Dışişleri Komitesi, Dışişleri Bakanlığı Alt Komitesi, Dış Operasyonlar Komitesi, Temsilciler Meclisi’ndeki ilgili kurumlar ve ABD araştırma merkezlerinden yetkililerle de görüşecek.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …