09:04 Perşembe / 18 Nisan 2024 | 9 Şevval 1445

Biden, Temsilciler Meclisi’ni Cumhuriyetçiler’e kaptırdı

'de 8 Kasım'da yapılan kongre ara seçimlerinde az sayıdaki bölgede oy sayımları devam ederken, Cumhuriyetçiler, 'ndeki sandalye sayısını 218'e çıkarak çoğunluğu elde . Senato'yu Demokratlar kazanmıştı.

ABD'de kongre ara seçimleri için oy sayımı, özellikle ABD'nin en kalabalık eyaleti ve Colorado'da devam ediyor.

Amerkan ajansı 'e (AP) göre, Cumhuriyetçiler California'da bir bölgede daha kazanarak Temsilciler Meclisi'ndeki sandalye sayısını 218'e çıkartarak çoğunluğu elde etti.

Demokratlar ise şu ana kadar 210 sandalye elde etti. California ve Colorado'da daha sonuçları kesinleşmemiş bulunuyor. Bunlardan üçünde Cumhuriyetçiler, dördünde Demokratlar önde yer alıyor.

Kevin McCarthy

MEVZUAT GEREĞİ PELOSİ İSTİFA EDECEK

Temsilciler Meclisi'nde 218 sandalye elde eden parti çoğunluğu elde etmiş oluyor ve Meclis Başkanlığı dahil tüm komisyon başkanlıklarını alıyor.

Cumhuriyetçilerin zaferini hesabından duyuran ve Cumhuriyetçiler adına Temsilciler Meclisi Başkanı olması beklenen , “Cumhuriyetçiler (Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy) Pelosi'den Temsilciler Meclisini aldı. Amerikan halkı yeni bir yöne gitmek üzere hazır ve Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri bunu yapmak için hazır” açıklamasını yaptı.

BREAKING Republicans have officially flipped the People's House! Americans are ready for a new direction, and House Republicans are ready to deliver. pic.twitter.com/JIRrLEhKQe

— Kevin McCarthy (@GOPLeader) November 17, 2022

BİDEN YENİLGİYİ KABUL ETTİ

ise McCarthy'yi tebrik ederek, Cumhuriyetçilerle çalışmaya hazır olduğunu kaydetti.

Biden, “Geçen hafta da söylediğim gibi gelecek, siyasi savaşlara esir edilmeyecek kadar değerli. Amerikan halkı onlar için iş yapmamızı istiyor. Onlar için önemli olan konulara odaklanmamızı ve hayatlarını iyileştirmemizi istiyor” ifadelerini kullandı.