biden rusya secimlere mudahale etmeye calisiyorkaynak biden rusya secimlere mudahale etmeye calisiyor 01
biden rusya secimlere mudahale etmeye calisiyorkaynak biden rusya secimlere mudahale etmeye calisiyor 01

Biden: Rusya seçimlere müdahale etmeye çalışıyor

Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı olması beklenen Joe Biden, seçimlere Rusya müdahalesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı olması beklenen Joe Biden, seçimlere Rusya müdahalesi konusunda açıklamalarda bulundu. Biden, kendisine verilen istihbarat bilgilerine göre Rusya’nın yine seçimlere müdahale etme çabalarının sürdüğünü duyurdu.

Biden, kendisine destek verenler ile yaptığı internet üzerinden yapılan toplantıda Çin’in de 2020 seçim sonuçlarına güvenin azalması konusunda bazı faaliyetler yürüttüğünü ileri sürdü.

Biden ”Şimdi yeniden bir brifing aldım ve önceden biliyorduk ama şimdi de öğrendiğim konusunda size garanti veriyorum. Ruslar halen daha seçim sistemimizi gayrimeşru hale getirme üzere uğraşıyorlar. Bu bir gerçek” ifadelerini kullandı.

Biden’ın mevcut durumda istihbarat brifingi almaya başlayıp başlamadığıysa bilinmiyor. Normal prosedürde başkan adayları istihbarat brifingi alıyorlar. Biden’in seçim kampanyasını yürüten ekip bu konudaki sorulara ilişkin yorumda bulunmadı.

Biden, 30 Haziran tarihli basın toplantısında kendisine gizli istihbarat konusunda bir brifing verilmediğini söylemişti. Eski Başkan Barack Obama daha önce Trump’ı istihbarat raporlarını okumadığı için eleştirmişti.

Amerikan istihbaratı, Rusya’nın 2016 başkanlık seçimlerinde Trump’a yardım etmek adına hareket ettiklerini tespit ettiklerini açıklamıştı. Rusya bu iddiaları reddederken Başkan Trump da ilk günden bu yana bu iddiaların yalan olduğunu savunuyor.