belarus ta tutuklanan parali askerlerin rotasi istanbul du 01
belarus ta tutuklanan parali askerlerin rotasi istanbul du 01

Belarus’ta tutuklanan paralı askerlerin rotası İstanbul’du

33 Rus paralı asker Belarus’ta tutuklanmıştı. Askerlerin serbest bırakılmasını isteyen Moskova, 33 kişinin asıl uçuş noktaları olan İstanbul’a uçmadan önce uçaklarını kaçırdıkları için transit noktası olan Belarus’ta kaldıklarını iddia etti.

Libya’da darbeci Hafter saflarında savaşarak ülkede istikrarın bozulmasına, iç savaşın uzamasına ve yüzlerce sivilin ölümüne yol açan Rus paralı asker Wagner grubuna ait 33 askeri gözaltına alan Belarus’a Moskova’dan ültimatom geldi. Kremlin, Belarus’taki devlet başkanlığı seçimleri öncesinde ülkede bir dizi protesto düzenleyecekleri iddiasıyla başkent Minsk’te alıkonulan kişilerin serbest bırakılması çağrısını yaptı. Bunların sebepsiz yere gözaltına alındığını savunan Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, “Rus vatandaşı” olarak tabir ettiği şahısların asıl uçuş noktaları olan İstanbul’a uçmadan önce uçaklarını kaçırdıkları için transit noktası olan Belarus’ta kalmakta olduklarını iddia etti.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …