17:44 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Batı medyası yine iş başında!

Türkiye’deki seçimlerin yaklaşması üzerine topyekun saldırıya geçen Batı medyası, Türkiye’ye turizm üzerinden yine ekonomi darbesi vurmaya çalışıyor.

Türkiye’nin seçim sathına girmesiyle birlikte Türkiye’ye yönelik manipülasyon ve karalama kampanyaları hız kazandı. Özellikle ABD ve Batı medyası Türkiye’yi zor duruma düşürmek amacıyla elindeki tüm envanterleri kullanmaya başladı. Siyasi olarak Türk halkına ne seçim yapması gerektiğini ve kimi desteklemesi gerektiğini açık açık yazan Batı medyası, kendi halkına da çağrılarda bulunarak Türkiye ekonomisine karşı yeni bir girişimde bulunuyor.

“TÜRKİYE’DE TATİL GÜVENLİ Mİ?” BAŞLIKLIĞIYLA HABER YAPTILAR

Almanya’da yayın yapan “Frankfurter Rundschau” sitesi Alman halkına yönelik yeni bir Türkiye karalamasına başladı. 2023’te Türkiye’de yapılacak seçimleri hatırlatan internet sitesi, “Riskli Erdoğan seçimi.. 2023 yılında Türkiye’de güvenli bir tatil yapmak mümkün mü?” başlığıyla bir haber yayımladı. Manipülasyonlarla dolu haberde “Türkiye, tarihi eserleri ve lezzetli yemeklerin yanı sıra, güzel kumsalları ve nispeten ucuz paket turlarıyla yıllardır Almanlar için en popüler seyahat yerlerinden biridir. Ancak Türkiye’de özellikle 2015’ten bu yana tekrar tekrar terör saldırıları yaşanıyor. Bu yaz cumhurbaşkanlığı seçimleri göz önüne alındığında, şu soru ortaya çıkıyor: 2023’te Türkiye’de tatil yapmak güvenli mi?” ifadeleri yazılarak Türkiye’de tatil yapmanın güvenli olmayacağı ima edildi.


Türkiye’nin birçok Avrupa ülkesinden güvenli ve daha kapsamlı tatiller sunduğu bilinen bir gerçekken haberin detaylarında altyapı, enfeksiyon riski, doğal afetler ve silahlı çatışmalar gibi faktörler değerlendirilmeye alındığında Türkiye’nin vasat puan aldığı iddia edildi. Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan herhangi bir seyahat uyarısı olmamasına rağmen Alman sitesinin bu yönde ve bu kelimelerle haber yayınlaması altında farklı planlar olduğunu açıkça gözler önüne serdi.

HEDEF NE?

Batı medyası bu tarz içeriklerle vatandaşlarını Türkiye’den uzak tutarak Türkiye turizmine darbe vurmaya çalışıyor. Haberde seçilen kelimeler ve başlıktan da açıkça anlaşılacağı üzere, Batı, seçimlerde yapamadığını yine Türkiye ekonomisini hedef alarak yapmaya çalışıyor.

DİĞER GELİŞMELER