kimse bizim taraftan turkiyeye operasyon yapamaz 1683361515 2116
kimse bizim taraftan turkiyeye operasyon yapamaz 1683361515 2116

Barzani: ‘Kimse bizim taraftan Türkiye’ye operasyon yapamaz’

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Irak sınırından terörist geçişlerine izin vermeyeceklerini açıkladı. Barzani, “Kimse bizim taraftan Türkiye’ye operasyon yapamaz. Komşu ülkelerimizi tehdide izin vermeyiz.” dedi.

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye’ye terörist geçişine izin vermeyeceklerini açıkladı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen İstikrar ve Refah için Irak Forumu’nda yaptığı konuşmada, “Irak ve Kürdistan Bölgesi’nden silahlı bir grup askeri operasyon yapmak için Türkiye’ye gidemez ve Kürdistan Bölgesine geri dönemez, aynı şey İran için de geçerli.” dedi.

“KOMŞULARIMIZLA SORUN ÇIKARAN BİR FAKTÖR OLMAK İSTEMİYORUZ”

Barzani, “Bölgemizin komşu ülkelerimiz için tehdit kaynağı olmasına izin vermeyeceğiz. Komşularımızla sorun çıkaran bir faktör olmak istemiyoruz. İster İsrail olsun ister başka ülkeler, Kürdistan Bölgesi’ni İran’a karşı kullanmak isteyen hiçbir ülkeye yardım etmeyeceğiz.” diye konuştu.

Barzani merkezi Irak yönetimi ile aralarında sorun veya ayrım olmadığını da vurgularken, “Basra, Bağdat, Süleymaniye, Erbil ve Duhok arasında herhangi bir fark yok. Nereye gidersem gideyim Irak Başbakanı ile koordinasyon halindeyim ve gittiğim her yerde Irak’ı temsil ediyorum. Bağdat da bizim başkentimiz.” dedi.

İlginizi Çekebilir

İşgalciler dökülmeye başladı! İkinci istifa geldi

İşgalci İsrail Ordusunda İkinci İstifa Geldi, Merkez Komutanlığı Başkanı da Görevinden Ayrılıyor İşgalci İsrail ordusunda …

Erdoğan 13 yıl sonra Bağdat’ta, kritik anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Yıl Sonra Bağdat’a gitti, iki ülke arasında ‘Kalkınma Yolu Anlaşması’ imzalandı 13 …