bae tatar musluman mingazov rusya ya iade edilecek 07
bae tatar musluman mingazov rusya ya iade edilecek 07

BAE: Tatar Müslüman Mingazov Rusya’ya iade edilecek

Birleşik Arap Emirlikleri Tatar asıllı Müslüman Ravil Mingazov’u Rusya’ya iade edeceğini bildirdi.

Bunun üzerine insan hakları yöneticileri, BAE’yi iadeyi durdurmaya çağıran yeni bir bildiri yayınladı. Yayınlanan bildiride Mingazov’un kendi rızası dışında iade süreci başlatıldığı belirtildi.

 

Mingazov’un Rusya’ya iade edilmesi durumunda kendisine hukuki güvence sağlanamaması ve her türlü yasal hakkının ihlal edilme riskinin bulunduğu kaydedildi.

Guantanamo’da tutsak edildi

Mingazov, İslami görüşü sebebi ile ülkesinde her türlü baskıya maruz kaldı. Yaşadığı bu baskılar onun Pakistan’a yerleşmesine neden oldu. Pakistan’da yabancı savaşçı olduğu iddia edildi ve bu iddiaya dair herhangi bir kanıt belirtilmedi. Daha sonra Pakistan yönetimi Mingazov’u ABD’ye teslim etti.

Kaynaklar, Küba’nın Guantanamo Körfezi’nde gözaltında olduğu sürede Mingazov’un her türlü işkence ve aşağılayıcı muamele mağduru olduğunu ifade etti.

Tatar Müslüman Mingazov yaklaşık 15 yıl ABD’de keyfi olarak gözaltında tutuldu. 2016 yılında serbest kaldı ve bir yıl sonra serbest bırakılmasına karar verilerek BAE’ye gönderildi.

Kağıt üzerinde kısa bir adaptasyon sürecinin ardından sivil hayata dönmesine karar verildi. Ancak BAE yönetimi bu karara uymadı ve aynı zulm ve işkenceler Mingazov için Müslüman atfedilen yöneticiler tarafından da devam etti.

Bağımsız gözlemcilerin raporu, BAE’nin Ravil Mingazov’un yanı sıra diğer eski Guantanamo mahkumlarını da hapsedip işkence sürdürdüğünü kaydetti.

Ravil Mingazov’un Rusya’ya hiç bir gerekçe olmadan teslim edilme kararı Birleşik Arap Emirlikleri’nin Müslümanlara olan adaletsiz tutumunu gösteriyor.

Kaynak. Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Refah’tan korkunç sahneler, nereye kadar dayanabilirler?

İsrail’in yoğunlaştırdığı terör saldırılarının ardından Refah’tan korkunç görüntüler gelmeye devam ediyor. Yüz binlerce sivilin son …

Ffxdd

Hizbullah Metulla’yı vurdu, 2 İsrail askeri öldü

İşgal ordusu, Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyinden, sınırdaki Metulla’da askeri bir bölgeye dün gerçekleştirdiği dron saldırısında iki …