bae israil e yonelik ekonomik boykota resmen son verdikaynak bae israil e yonelik ekonomik boykota resmen son verdi 01
bae israil e yonelik ekonomik boykota resmen son verdikaynak bae israil e yonelik ekonomik boykota resmen son verdi 01

BAE, İsrail’e yönelik ekonomik boykota resmen son verdi

Birleşik Arap Emirlikleri “İsrail’i boykot etme” yasasını kararnameyle resmen sonlandırdı.

Birleşik Arap Emirlikleri, normalleşme anlaşması kapsamında, ülkenin İsrail’e yönelik boykotunu resmen sona erdiren bir kararname çıkardı.

Devlet Başkaı Halife bin Zayed el Nahyan tarafından imzalanan kararname, Abu Dabi yönetiminin resmi politikası olan İsrail’i boykot etme yasasın ortadan kaldırıyor ve iki ülke arasındaki ticari ve mali anlaşmalara da olanak tanıyor.

BAE’nin haber ajansının haberine göre, kararname “ikili ilişkilerin başlatılmasını sağlamak için karşılıklı işbirliğini desteklemeyi” amaçlıyor.

Ayrıca haberin devamında, yeni yasanın, BAE’nin İsrail ile diplomatik ve ticari işbirliğini genişletme çabaları kapsamında olduğuna işaret edildi.

Birleşik Arap Emirlikleri, “ekonomik büyümeyi ve teknolojik yeniliği teşvik ederek ikili ilişkilere öncülük etmek” olarak tanımladığı kararnamenin “ortak işbirliği başlatmaya yönelik bir yol haritası” olduğunu açıkladı.

Bu arada El Al’ın Abu Dabi’ye yapacağı ilk ticari uçuşta resmi ziyaret kapsamında BAE’ye gidecek İsrailli ve ABD’li yetkililer de yer alacak.

İsrail ve BAE, ABD Başkanı Donald Trump’ın arabuluculuğuyla ülkeler arasındaki ilişkileri tamamen normalleştirecek bir anlaşmaya imza atmıştı.

Öte yandan, İsrailli El-Al Havayolları’nın Tel Aviv’den Abu Dabi’ye ilk uçuşu gerçekleştirme hazırlığında olduğunu belirtildi. 31 Ağustos’ta gerçekleştirilecek uçuşta İsrail delegasyonu ve ABD heyeti bulunacak. Trump’ın damadı ve kıdemli danışmanı Jared Kushner da bu uçuşla İsrail’den BAE’ye gidecek.

İlginizi Çekebilir

Çocuklar katil İsrail’in zulmünden kurtulamıyor!

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4’ü çocuk 7 …

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …