azerbaycanli askerlerden gonlumuz turkiyede mesaji 1676492033 7067
azerbaycanli askerlerden gonlumuz turkiyede mesaji 1676492033 7067

Azerbaycan’dan “gönlümüz Türkiye’de” mesajı

Pakistan’da çok uluslu deniz tatbikatı AMAN-2023’e katılan Azerbaycan Deniz Kuvvetleri Sualtı Taarruz Birliğinden Yüzbaşı Balakişiyev, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle üzgün olduğunu belirtti

Çok uluslu deniz tatbikatı AMAN-2023’e katılmak üzere Karaçi’ye gelen Balakişiyev, Türkiye’deki yıkıcı depremlere ilişkin duygularını anlattı.

Balakişiyev, Türkiye’nin acısını kendilerinin acısı olarak gördüklerini vurgulayarak “Tatbikat dolayısıyla tim olarak buradayız ancak gönlümüz Türkiye’de.” ifadesini kullandı.

Tim olarak komutanlarına destek için Türkiye’ye gitmek istediklerini vurgulayan Balakişiyev, Türkiye’de yeterli personel bulunması ve Pakistan-Azerbaycan arasındaki resmi prosedürler gereği bunun mümkün olamadığını dile getirdi.

Balakişiyev, tatbikata Türkiye’nin katılımcı ülke olduğunu öğrenince çok sevindiklerini belirterek “Deprem sebebiyle Türk askerleri tatbikata gelemedi ancak gözleri arkada kalmasın. Biz burada sadece Azerbaycan’ı değil, kardeş ülke Türkiye’yi de temsil ediyoruz.” diye konuştu.

Türk ve Azerbaycan bayraklarının peçlerini iki omzunda taşıyan Balakişiyev, “Ulu Önder Haydar Aliyev’in dediği gibi ‘bir millet iki devlet’. Azerbaycan-Türkiye birliği sadece sivil değil, askeri olarak da her zaman ve her yerde kendini kanıtlamıştır ve kanıtlayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Balakişiyev, Karaçi’deki tatbikatın kendileri için başarılı geçtiğini belirterek Pakistan’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

ABD’nin Ukrayna’ya yapacağı yardım Rusya’yı kızdırdı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin Ukrayna’ya devrettiği dondurulmuş Rus varlıklarıyla ilgili sert bir açıklamada bulundu. …

Ukrayna Rusya’ya 50 adet İHA ile saldırdı

Rusya Savunma Bakanlığı, ülkenin farklı bölgelerinde geçen gece boyunca toplamda 50 insansız hava aracının (İHA) …