avusturya da artan irkciliga yasakli onlem 01
avusturya da artan irkciliga yasakli onlem 01

Avustralya’da artan ırkçılığa yasaklı önlem

Avustralya, Almanya’da Nazi dönemine ait gamalı haç ve SS işaretlerini yasaklayacak

Avustralya hükümeti, ülkedeki aşırı sağ hareketindeki artışı gerekçe göstererek, önümüzdeki hafta parlamentoda gamalı haçların halka açık sergilenmesi ve satışına yasak getireceğini duyurdu. Yeni yasalara uymayanlar 12 aya kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Avustralya istihbarat teşkilatı, aşırı sağcı grupları Avustralya’da daha organize ve görünür hale geldikleri konusunda bir süredir uyarıyordu.

Mart ayında Melbourne’da neo-Naziler ile eyalet parlamentosu yakınında Hitler selamı vermek için kolunu kaldıran transseksüel bir aktivist arasında çatışma çıktı. Yine bir futbol taraftarı, Avustralya Kupası finalinde Nazi selamı verdiği için federasyondan ömür boyu men edildi.

Federal Başsavcı Mark Dreyfus’un konuya dair yaptığı açıklamada “Avustralya’da yeri olmayan bu iğrenç sembolleri sergileyen insanların sayısında çok üzücü bir artış gördük. Artık insanların Nazileri ve onların şeytani ideolojisini yücelten eşyaların satışından kar elde etmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Yasak neleri kapsıyor?

Yasağın bayrakların, kollukların, tişörtlerin, nişanların ticaretini ve halka teşhirini ve Nazi ideolojisini destekleyen sembollerin internette yayınlanmasını kapsadığını söyledi. Nazi selamı yasağının federal yasanın bir parçası olmadığını da sözlerine ekledi.

Nazi sembolleri çoğu Avustralya eyaletinde zaten yasaklanmıştı. Federal yasa daha da ileri giderek ülke çapında malzeme ticaretini yasaklıyor. Bu yasanın ne zaman yürürlüğe gireceği henüz bilinmiyor. Hükümet Kongre’de çoğunluğa, Senato’da ise azınlığa sahip.

Kaynak: Mira Haber

Öncesi Yaşlı kadının feci sonu! Kafası asansöre sıkıştı
Sonraki Etiyopya’da Müslümanların tepkisi cami yıkımlarını durdurdu