avrupa merkez bankasi baskanindan uyari 01
avrupa merkez bankasi baskanindan uyari 01

Avrupa Merkez Bankası Başkanından Uyarı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Luis De Guindos verdiği bir röportajda Avrupa’yı zor günlerin beklediği uyarısında bulundu.

Avrupa Merkez Bankasının internet sitesinde yayımlanan röportajda Guindos, “İçinde bulunduğumuz yüksek enflasyon ve büyük ekonomik belirsizlik durumu ve beraberinde getirdiği tedarik zincirinin bozulması, gıda fiyatlarının artması, bizim için eşi benzeri görülmemiş bir durum” dedi.
“Yüksek enflasyon, düşük büyüme ve daha zor finansman koşullarından oluşan mevcut ekonomik ortam, Euro bölgesindeki firmalar için önemli zorluklar oluşturuyor ve genel rekabet güçlerini etkiliyor” diyen Başkan Luis De Guindos, “Dahası, Avrupa ekonomisi önümüzdeki yıllarda iki büyük sınavla karşı karşıya: dijitalleşme ve iklim değişikliğinin etkilerini hafifletmenin anahtarı olacak daha yeşil ve daha sürdürülebilir bir ekonomiye geçiş.” diye sözlerini belirtti.
“Enerji krizinin yüksek fiyatları görece kalıcı bir durumda görünüyor.” şeklinde açıklama yapan başkan, hane halklarını ve şirketleri enerji tasarrufu konusunda ihtiyatlı olmaya davet etti.