arap koalisyonu sana da askeri operasyon baslatildigini duyurdu 01
arap koalisyonu sana da askeri operasyon baslatildigini duyurdu 01

Arap Koalisyonu Sana’da askeri operasyon başlatıldığını duyurdu

Yemen’deki meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu Ortak Kuvvetler Komutanlığı, Suudi Arabistan’daki sivillere balistik füzeler ve silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırı tehditlerini önlemek amacıyla Sana’da Husi milislere karşı askeri operasyon başlatıldığını açıkladı.

Arap Koalisyonu Sözcüsü Albay Turki el-Maliki, askeri operasyonun Husi tehdidine bir yanıt olduğunu ve milisleri sivilleri ve sivil nesneleri hedef almaktan caydırmayı amaçladığını bildirdi.

Albay Maliki, “Ortak Kuvvetler Komutanlığı, Yemen’de kapsamlı ve sürdürülebilir bir siyasi çözüme ulaşmak yönünde uluslararası çaba ve girişimleri desteklemek amacıyla, İran destekli Husi milislerin ağır insani ihlalleri ve acımasız, kasıtlı ve sistematik saldırıları karşısında geçtiğimiz aylarda son derece itidalli davrandı” dedi.

Sözcü, Husi milislerin elektrik santralleri ve altyapının yanı sıra Abha Uluslararası Havaalanı ve Cizan’daki Kral Abdullah Havaalanı gibi sivillerin olduğu yerleri kasten hedef almaya devam ettiğine dikkat çekerek, “Askeri operasyon, kırmızı çizgi olarak kabul edilen sivilleri ve sivil nesneleri bu ağır ihlallerden korumak için başlatıldı” ifadelerini kullandı.

Sözcü Maliki, gerçekleştirilen askeri operasyonun uluslararası insancıl hukuka ve geleneksel kurallarına uygun olduğunu ve sivillere yönelik herhangi bir zarardan kaçınmak için önleyici tedbirlerin dikkate alındığını da vurguladı.