almati da sokaga cikma yasagi sona erdi 01
almati da sokaga cikma yasagi sona erdi 01

Almatı’da sokağa çıkma yasağı sona erdi!

Kazakistan’ın Almatı şehrinde, yakıt fiyatlarının artışı ile başlayıp şiddet olaylarına dönüşen protestolar nedeniyle uygulanan olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı bu gece yarısından itibaren kaldırılıyor.
Almatı Komuta ve Kontrol Merkezi’nden yapılan açıklamada, şehirde 5 Ocak’tan itibaren uygulanan olağanüstü hal ile sokağa çıkma yasağının 19 Ocak saat 00.00’dan itibaren kalkacağı ifade edildi. Bununla birlikte terör tehdidi seviyesinin ‘kırmızı’ (ciddi) olarak kaldığı belirtilen açıklamada, polis ve askerlerin 24 saat devriye görevini sürdürecekleri ve güvenlik kontrol noktalarının kalacağı kaydedildi.
Açıklamada, “Ciddi terör tehdidi seviyesi koşullarında güvenlik güçleri mensupları, vatandaşları ve eşyalarını, araçlarını arama ve hareketlerini geçici olarak kısıtlama veya yasaklama hakkına sahipler. Yürüyüş ve gösterilerin düzenlenmesi yasak” ifadesine yer verildi.
Merkez, terörle mücadele operasyonunun bitiş tarihiyle ilgili bilginin daha sonra açıklanacağını belirtti.
Kazakistan Devlet Başkanlığı Sözcüsü Berik Uali, bu gece yarısından itibaren Almatı’nın yanı sıra başkenti Nursultan ile başta Almatı Bölgesi olmak üzere 7 bölgede daha olağanüstü halin, sokağa çıkma ve diğer yasaklarının kaldırılacağını duyurdu. Daha önce ülkenin 10 bölgesinde olağanüstü hal kaldırılmıştı.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …