almanyada kis oncesi gaz krizi 1660512401 3267
almanyada kis oncesi gaz krizi 1660512401 3267

Almanya’da kış öncesi gaz krizi büyüyor!

Almanya, 2024 yazına kadar Rusya’dan satın aldığı doğalgazdan kurtulmak istiyor.

Rusya’nın Ukrayna savaşı nedeniyle ambargo uygulayan Batı’ya gazı azaltması özellikle Almanya’yı büyük bir felakete sürükledi. Soğuk duş çağrısının bile yapıldığı Almanya’da akşam saatlerinden sonra karartmalar başlamıştı. Kışa hazırlanan Almanya bu kez de gaz kullanımında yüzde 20’lik azalmaya giymeyi planlıyor.

Moskova’yı enerji ihracatını “silah” olarak kullanmakla suçlayan Berlin yönetimi, Gazprom’un teknik sorunları gerekçe göstererek haziran ortasında Kuzey Akım 1 boru hattındaki arzı kısmasının enerji krizini tetikleyeceğinden endişe duyuyor.

YÜZDE 20’LİK KESİNTİ GÜNDEMDE

Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya’da bu kış gaz kıtlığı yaşanmaması için gaz kullanımının yüzde 20 oranında azaltılması gündemde. Federal Ağ Ajansı (BNA) Başkanı Klaus Müller, ülkesinin kış mevsiminde enerjide “felce uğraması” halinde, gaz arzını karneyle paylaştırmaktan sorumlu olacak.

İlginizi Çekebilir

Soykırıma ses etmeyen İngiltere, Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulayacakmış

İngiltere 3 Mayıs 2024 tarihinde Batı Şeria’daki Filistinlilere şiddet uyguladıkları gerekçesiyle aşırılık yanlısı Yahudi gruplara …

Gazze’nin yeniden inşa etmenin maliyeti belli oldu

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Arap Devletleri Bölgesel Bürosu Direktörü Abdallah Al Dardari, Gazze’nin yeniden …