almanyadan ukraynaya silah satisina simdilik veto 1642858946 6734
almanyadan ukraynaya silah satisina simdilik veto 1642858946 6734

Almanya Rusya’yı kızdırmak istemiyor; Ukrayna’ya silah yok!

Almanya, Moskova-Kiev arasında yaşanan krizde Ukrayna’ya şimdilik silah sevkiyatı yapmayacağını duyurdu. Enerji konusunda Rusya’ya bağımlı olan Berlin, Moskova yönetiminin agresif politikasına karşı pasif olmakla suçlanıyor.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, “Gerginliği azaltmak için her şeyi yapmalıyız. Bu noktada şu anda silah teslimatı yardımcı olmaz, Alman hükümetinde bu konuda görüş birliği var” dedi.

 

Lambrecht, Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un Almanya’nın Ukrayna’ya silah sağlayan diğer ülkeleri eleştirmeyeceği sözlerini hatırlattı.

NATO, AB ve G7 ülkelerinin Rusya’ya “saldırının sonuçları ağır olur” şeklinde net mesaj verdiğini kaydeden Bakan, “Ancak bu tür teslimatların askeri dengeyi değiştirmesinmin gerçekçi olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

ALMANYA, RUSYA’YI KARŞISINA ALMAK İSTEMİYOR

Enerji konusunda Rusya’ya bağımlı olan Berlin, ortakları tarafından Moskova yönetiminin agresif politikasına karşı pasif olmakla suçlanıyor.

Almanya, geçtiğimiz günlerde Ukrayna’ya askeri teçhizat taşıyan İngiliz uçaklarına hava sahasını kapatmıştı.

İlginizi Çekebilir

PKK’lı isim, kendisine kucak açan İsveç’te tecavüz suçuyla manşette!

PKK’nın Avrupa sorumlusu Senanik Öner’den mide bulandıran hareket; ahırda atlara tecavüz ederken suç üstü yakalandı!  …

Soykırıma ses etmeyen İngiltere, Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulayacakmış

İngiltere 3 Mayıs 2024 tarihinde Batı Şeria’daki Filistinlilere şiddet uyguladıkları gerekçesiyle aşırılık yanlısı Yahudi gruplara …