almanya basbakani scholz dan avrupa ya ukrayna cagrisi 01
almanya basbakani scholz dan avrupa ya ukrayna cagrisi 01

Almanya Başbakanı Scholz’dan Avrupa’ya Ukrayna çağrısı!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kızıl Meydan’da 9 Mayıs Zafer Günü dolayısıyla düzenlenen törende yapılan askeri gövde gösterisine rağmen Rusya’dan korkulmaması ve Ukrayna’ya yardımın sürmesi gerektiğini belirtti.
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kızıl Meydan’da 9 Mayıs Zafer Günü dolayısıyla düzenlenen törende yapılan askeri gövde gösterisine rağmen Rusya’dan korkulmaması ve Ukrayna’ya yardımın sürmesi gerektiğini belirtti.

Kızıl Meydan’da Rusya’nın en gelişmiş silah sistemlerinin sergilendiği törenin yapıldığı 9 Mayıs’ta Avrupa Parlamentosu‘nda konuşan Scholz, meslektaşlarına ‘Rusya mesajı’ gönderdi.

Spiegel’in aktardığına göre Scholz, “Böyle bir güç gösterisinden korkmayın. Ukrayna’ya desteğimizde kararlı kalalım” dedi.

Avrupa’nın ‘en güçlünün hukukunun’ geçerli olduğu ve küçük ülkelerin büyük ülkelere boyun eğdiği dönemlere dönmemesi gerektiğini belirten Scholz, “Müreffeh, demokratik ve Avrupalı Ukrayna, Putin’in kıtamızdaki emperyalist, revizyonist, hukuk dışı politikalarının en açık reddidir” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Filistin destekçisi Fransız vekile skandal suçlama

Fransa’da Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekili Mathilde Panot, Filistin’e verdiği destekle bilinen paylaşımları nedeniyle …

İnsanlık dramı: Arakanlı Müslümanlar Bangladeş sınırında bekliyor

2017’den beri Myanmar’daki Arakanlı Müslümanlar, Myanmar ordusu ve Budist milliyetçiler tarafından zulüm görüyor. Bu durum, …